Μου φαίνεται λίγο τρελό - υπερβολικό - πληθωριστικό κλπ, σε ένα γάμο χωρίς δεξίωση από τις 6Χ36=216 φωτό της φιλμάτης εποχής να "πηδάμε" στις 1500-2000 φωτό της ψηφιακής εποχής.

Μόνο για να τις "ξεσκαρτάρεις" έχασες ... μια ζωή!

Αμφιβάλλω αν στα γήπεδα οι φωτορεπόρτερ με τις MKIII και τα "λευκά ντουφέκια L" τραβάνε στη διάρκεια των 90 λεπτών ενός ποδοσφαιρικού αγώνα παραπάνω από 1000 φωτό!

Τι στην ευχή, γάμο φωτογραφίζουμε, όχι
WRC ?
(εκεί τουλάχιστον δικαιολογείται ο πληθωρισμός φωτογραφιών)Σαφως και υπαρχει τροπος να τραβηξεις 200-250- φωτογραφιες σε ενα γαμο και να ειναι μαλιστα και ολες καλες.
Αλλωστε παλια που οι φωτογραφοι στην αμερικη πχ τραβαγαν με μεσαιο φορμα και τριποδο τα καταφερναν και με ακομα λιγοτερες.
Οι εποχες ομως αλλαζουν και μαζι και οι απαιτησεις και οι συνηθειες.
Εχω πετυχει συναδελφο σε γαμο (εγω ειχα την επομενη βαπτιση) να στεκεται μπροστα σε ενα απιστευτα ομορφο και παιχνιδιαρικο ζευγαρι που δεν ειχε σταματισει ουτε λεπτο να δινει καταπληκτικα στιγμιοτυπα με ματιες ο ενας στον αλλο, γελακια κτλ και ο φωτογραφος να μην συγκινειται με τιποτα. Σηκωσε τη μηχανη του και τραβηξε δυο πορτραιτα τον καθε ενα (καθετα) δυο και τους δυο μαζι, και απο δυο φωτογραφιες στις βερες και στα στεφανα ενω στο μεσοδιαστημα ειχαν παιχτει τα πιο απιστευτα σκηνικα που ο φωτογραφος αγνοησε παντελως.
Αν ολες ολες οι φωτογραφιες που θα παραδωσουμε στο ζευγαρι ειναι αυτες που θα παρουσιαζουν μια στειρα καταγραφη των γεγονοτων τοτε 200 φωτογραφιες μπορει να ειναι και πολλες.
Αν ομως ο φωτογραφος κυνηγαει το στιγμιοτυπο τοτε απλα δεν σταματαει να φωτογραφιζει οτι κινειται και εχει ενδιαφερον.
Δεν με ενδιαφερει να βγαλω μερικες καλες φωτογραφιες... η μαλλον, ΜΟΝΟ μερικες καλες φωτογραφιες.
Θελω η μια φωτογραφια να ειναι καλυτερη απο την αλλη.
Θελω να βλεπω τις φωτογραφιες μαζι με το ζευγαρι και καθως προχωραμε να βρισκουν ολο και καλυτερα στιγμιοτυπα. Θελω να τους ακουω να λενε "αυτη ειναι ακομα καλυτερη".
Θελω στα πορτραιτα να εχω τη φωτογραφια που και οι 140 μυς του πρωσωπου βρισκονται σε τελεια αρμονια και δινουν το πιο κολακευτικο η το πιο εκφραστικο αποτελεσμα
Δεν θελω το ζευγαρι να αποριψει μια φωτογραφια γιατι η θεια που βρισκεται στο Background ειναι με τα ματια κλειστα... στην επομενη θα ειναι με τα ματια ανοιχτα.
Δεν θελω να μην εχω μια οικογενειακη που ολοι να ειναι με τα ματια ανοιχτα και να κοιτανε μπροστα.
Δεν θελω να αναγκαζομαι να κανω φωτοσοπιες και να μεταφερω κεφαλια επειδη εκανα οικονομια στις ληψεις.
Δεν βρισκω κανενα λογο περαν της οικονομιας που να μην τραβηξω οσες φωτογραφιες κρινω εγω οτι πρεπει η θελω να τραβηξω.
Και τελος οταν προκειται για δουλεια, δεν κανω κανενος ειδους οικονομια οπως δεν κανω και κανενος ειδους εκπτωση.
Το ενα φερνει το αλλο.
Επισεις δεν παραπονιεμαι και δεν γκρινιαζω οτι ο κοσμος δεν εχει λεφτα, και οτι δεν πληρωνουν, και οτι δεν εκτιμουν κτλ κτλ.
Φιλε Γιαννη σε ευχαριστω για την υποστηριξη και τις ευχες.
Η αληθεια ειναι οτι τις 1500-2000 φωτογραφιες τις τραβαω απο την ετοιμασια της νυφης 2ωρες πριν το μυστηριο (περιπου 400 φωτο) με το μυστηριο, τις οικογενειακες και το location shoot να συμπληρωνουν περιπου 600-700 φωτογραφιες ακομα και στη δεξιωση αναλογα με το προγραμα-κεφι απο 500- 900 φωτογραφιες ακομα (συνολικα 8-9ωρες καλυψη)
Οταν κανω και Next day location shoot προστιθενται και αλλες 200-400 φωτογραφιες επιπλεον.
Επισης δεν κανω ξεσκαρταρισμα γιατι οχι μονο δεν εχω το χρονο αλλα και γιατι δεν εχω και καμια ανασφαλεια οσον αφορα το αποτελεσμα που θα δειξω.
Απο την αλλη παλι προσφατα ειδα ολοκληρο γαμο απο φιλο και συναδελφο οπου πραγματικα χωρις ξεσκαρταρισμα το αποτελεσμα θα ηταν σκετος διασυρμος.
Αρα μαλον επανερχομαστε σε αυτο που ειπα και στο προηγουμενο ποστ, οτι δηλαδη δεν εχει σημασια το ποσες τραβας αλλα το τι τραβας.