Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

 
Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
27 Μάιος 2017, 22:53:15

  +  DPGR Virtual Community  

Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 ... 45 |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πνευματικά δικαιώματα φωτογράφων  (Αναγνώστηκε 230688 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Dr_Michael
Ιδρυτής του DPGR
Διαχειριστής
*****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 10466


Panasonic LX3


Προφίλ WWW
« στις: 16 Ιούλιος 2002, 14:43:54 »

Προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογράφου σύμφωνα με το νόμο 2121/93

Ο νόμος 2121/93 Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αριθμός φύλλου 25/τεύχος Α'/4-3-93 ρητά κατοχυρώνει το φωτογραφικό copyright τόσο μέσα από τις γενικές διατάξεις του άρθρου 2 "Περί αντικειμένου του δικαιώματος", του άρθρου 3 "Περί περιουσιακού δικαιώματος" και του άρθρου 4 "Περι ηθικού δικαιώματος" αλλά και ειδικότερες διατάξεις με αποκορύφωμα το άρθρο 38 που αναφέρεται αποκλειστικά στα δικαιώματα των φωτογράφων.
Oι φωτογραφίες προστατεύονται ως αυτοτελή έργα που εκφράζονται με ορισμένη μορφή. Στα χέρια του δημιουργού - φωτογράφου προσφέρεται ένα πλέγμα διατάξεων που τον κατοχυρώνουν απόλυτα. Ανήκει πλέον στη δική του πρωτοβουλία πώς θα μεθοδεύσει την προστασία και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του εφόσον παραβιασθούν.
.

Nόμος 2121/93

Άρθρο 1
Πνευματική Ιδιοκτησία


1. Οι πνευματικοί δημιουργοί, με τη δημιουργία του έργου, αποκτούν πάνω σ' αυτό πνευματική ιδιοκτησία, που περιλαμβάνει, ως αποκλειστικά και απόλυτα δικαιώματα, το δικαίωμα της εκμετάλλευσης του έργου (περιουσιακό δικαίωμα) και το δικαίωμα προστασίας του προσωπικού τους δεσμού προς αυτό (ηθικό δικαίωμα).

2. Τα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνουν τις εξουσίες, που προβλέπονται στα άρθρα 3 και 4 του παρόντος νόμου.


Άρθρο 2
Αντικείμενο του δικαιώματος


1. Ως έργο νοείται καθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης, που εκφράζεται με οποιαδήποτε μορφή, ιδίως τα γραπτά ή προφορικά κείμενα, οι μουσικές συνθέσεις, με κείμενο ή χωρίς, τα θεατρικά έργα, με μουσική ή χωρίς, οι χορογραφίες και οι παντομίμες, τα οπτιακουστικά έργα, τα έργα των εικαστικών τεχνών, στα οποία περιλαμβάνονται τα σχέδια, τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα χαρακτικά έργα και οι λιθογραφίες, τα αρχιτεκτονικά έργα, οι φωτογραφίες, τα έργα των εφαρμοσμένων τεχνών, οι εικονογραφήσεις, οι χάρτες, τα τρισδιάστατα έργα που αναφέρονται στη γεωγραφία, την τοπογραφία, την αρχιτεκτονική ή την επιστήμη.
.......................................
5. Η προστασία του παρόντος νόμου δεν εκτείνεται σε επίσημα κείμενα με τα οποία εκφράζεται η άσκηση πολιτειακής αρμοδιότητας και ιδίως σε νομοθετικά, διοικητικά ή δικαστικά κείμενα, καθώς και στις εκράσεις της λαϊκής παράδοσης, στις ειδήσεις και στα απλά γεγονότα ή στοιχεία.


Άρθρο 3
Το περιουσιακό δικαίωμα


1. Το περιουσιακό δικαίωμα δίνει στο δημιουργό ιδίως την εξουσία να επιτρέπει ή να απαγορεύει: α) την εγγραφή και την αναπαραγωγή του έργου με κάθε μέσο, όπως μηχανικά, φωτοχημικά ή ηλεκτρονικά μέσα β) τη μετάφραση του έργου γ) τη διασκευή, την προσαρμογή ή άλλες μετατροπές του έργου δ) τη θέση σε κυκλοφορία του πρωτότυπου ή αντιτύπων του έργου με μεταβίβαση της κυριότητας, με εκμίσθωση ή με δημόσιο δανεισμό, καθώς και την επιβολή περιοριστικών όρων στη μεταβίβαση, την εκμίσθωση ή το δημόσιο δανεισμό, ιδίως σε ό,τι αφορά τη χρήση των αντιτύπων ε) την παρουσίαση του έργου στο κοινό στ) τη δημόσια εκτέλεση του έργου ζ) τη μετάδοση ή αναμετάδοση του έργου στο κοινό με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ή με καλώδια ή με άλλους υλικούς αγωγούς ή με οποιανδήποτε άλλο τρόπο, παραλλήλως προς την επιφάνεια της γης ή μέσω δορυφόρων η) την εισαγωγή αντιτύπων του έργου, που παρήχθησαν στο εξωτερικό χωρίς τη συναίνεση του δημιουργού ή, εφόσον πρόκειται για εισαγωγή από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, που το δικαίωμα της εισαγωγής αντιτύπων στην Ελλάδα είχε συμβατικά διατηρηθεί από το δημιουργό.

2. Δημόσια θεωρείται κάθε χρήση ή εκτέλεση ή παρουσίαση του έργου, που κάνει το έργο προσιτό σε κύκλο προσώπων ευρύτερο από το στενό κύκλο της οικογένειας και το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον, ανεξαρτήτως από το αν τα πρόσωπα αυτού του ευρύτερου κύκλου βρίσκονται στον ίδιο ή σε διαφορετικούς χώρους.


Άρθρο 4
Το ηθικό δικαίωμα


1. Το ηθικό δικαιώμα δίνει στο δημιουργό ιδίως τις εξουσίες: α) της απόφασης για το χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο κατά τους οποίους το έργο θα γίνει προσιτό στο κοινό (δημοσίευση) β) της αναγνώρισης της πατρότητάς του πάνω στο έργο και ειδικότερα την εξουσία να απαιτεί, στο μέτρο του δυνατού, τη μνεία του ονόματός του στα αντίτυπα του έργου του και σε κάθε δημόσια χρήση του έργου του ή, αντίθετα, να κρατάει την ανωνυμία του ή να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο γ) της απαγόρευσης κάθε παραμόρφωσης, περικοπής ή άλλης τροποποίησης του έργου του, καθώς και κάθε προσβολής του δημιουργού οφειλόμενης στις συνθήκες παρουσίασης του έργου στο κοινό δ) της προσπέλασης στο έργο του, έστω και αν το περιουσικό δικαίωμα στο έργο ή η κυριότητα στον υλικό φορέα του έργου ανήκει σε άλλον, οπότε η προσπέλαση πρέπει να πραγματοποιείται κατά τρόπο που προκαλεί τη μικρότερη δυνατή ενόχληση στο δικαιούχο ε) προκειμένου περί έργων λόγου ή επιστήμης, της υπαναχώρησης από συμβάσεις μεταβίβασης του περιουσιακού δικαιώματος ή εκμετάλλευσής του εφόσον αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία της προσωπικότητάς του εξαιτίας μεταβολής στις πεποιθήσεις του ή στις περιστάσεις και με καταβολή αποζημίωσης στον αντισυμβαλλόμενο για τη θετική του ζημιά.
« Τελευταία τροποποίηση: 07 Οκτώβριος 2005, 11:40:34 από Dr_Michael » Καταγράφηκε

Αξιολόγηση μηνύματος (3):
Dr_Michael
Ιδρυτής του DPGR
Διαχειριστής
*****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 10466


Panasonic LX3


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: 30 Αύγουστος 2002, 01:55:37 »

Άρθρο 14
Τύπος των δικαιοπραξιών


Δικαιοπραξίες που αφορούν την μεταβίβαση εξουσιών από το περιουσιακό δικαίωμα, την ανάθεση ή την άδεια εκμετάλλευσης και την άσκηση του ηθικού δικαιώματος είναι άκυρεςαν δεν καταρτισθούν εγγράφως. Την ακυρότητα μπορεί να επικαλεστεί μόνο ο πνευματικός δημιουργός.


Άρθρο 18 παρ. 3

.."Εάν για την ελεύθερη αναπαραγωγή του έργου χρησιμοποιούνται τεχνικά μέσα, όπως συσκευές εγγραφής ήχου ή εικόνας και ήχου, μαγνητικές ταινίες ή αλλοι υλικοί φορείς πρόσφοροι φια την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, φωτοτυπικά μηχανήματα, χαρτί κατάλληλο για φωτοτυπίες ή ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οφείλεται εύλογη αμοιβή στο δημιουργό του έργου και στους δικαιούχους συγγενικών δικαιωμάτων. Η αμοιβή ορίζεται στο 6% της αξίας των συσκευών εγγραφής ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας και των μαγνητικών ταινιών ή άλλων υλικών φορέων, 4% της αξίας των φωτοτυπικών συσκευών και του χαρτιού κατάλληλου για φωτοτυπίες και 2% της αξίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε κάθε περίπτωση ο υπολογισμός γίνεται κατά την εισαγωγή ή την διάθεση από το εργοστάσιο ή την χονδρική ή λιανική πώληση...."


Άρθρο 38
Δικαιώματα φωτογράφων


1. Η μεταβίβαση του περιουσιακού δικαιώματος ή η σύμβαση και η άδεια εκμετάλλευσης, που αφορούν δημοσίευση φωτογραφίας σε εφημερίδα ή περιοδικό ή άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης, καλύπτει, εφόσον δεν υπάρχει αντίθετη συμφωνία, τη δημοσίευση της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη εφημερίδα ή το συγκεκριμένο περιοδικό ή το συγκεκριμένο μέσο μαζικής ενημέρωσης, στο οποίο αναφερόταν η μεταβίβαση ή η σύμβαση και η άδεια εκμετάλλευσης, καθώς και τη διατήρησή της στο αρχείο τους. Για κάθε δημοσίευση μετά την πρώτη, οφείλεται το μισό της τρέχουσας αμοιβής. Η δημοσίευση φωτογραφίας από αρχείο εφημερίδας ή περιοδικού ή άλλου μέσου μαζικής ενημέρωσης, που έχει μεταβιβασθεί δεν επιτρέπεται χωρίς την αναφορά του τίτλου της εφημερίδας ή του περιοδικού ή του ονόματος του μέσου μαζικής ενημέρωσης, στο αρχείο των οποίων έχει περιέλθει αρχικά με νόμιμο τρόπο η φωτογραφία.

Εφόσον για τη δημοσίευση φωτογραφίας παραχωρείται το πρωτότυπο της φωτογραφικής αποτύπωσης, η παραχώρηση αυτή, αν δεν υπάρχει αντίθετη συμφωνία, αφορά μόνο τη χρήση του πρωτοτύπου που πρέπει να επιστρέφεται στο φωτογράφο μετά την πραγματοποίηση της χρήσης για την πρώτη δημοσίευση.

3. Ο φωτογράφος διατηρεί το δικαίωμα αναζήτησης και επιστροφής των φωτογραφιών του, που δεν έχουν δημοσιευτεί, σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μετά την παρέλευση τριμήνου από τη σύμβαση ή την άδεια εκμετάλλευσης προς τη συγκεκριμένη εφημερίδα ή το συγκεκριμένο περιοδικό ή άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης.

4. Σε κάθε δημοσίευση φωτογραφίας, πρέπει να αναφέρεται το όνομα του φωτογράφου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μεταβίβασης αρχείου εφημερίδας ή περιοδικού ή άλλου μέσου μαζικής ενημέρωσης.

5. Ο ιδιοκτήτης εφημερίδας ή περιοδικού δεν μπορει να εκδίδει βιβλία ή λευκώματα και να πραγματοποιεί εκθέσεις χρησιμοποιώντας ως υλικό φωτογραφίες του μισθωτού φωτογράφου χωρίς την άδειά του. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση δανεισμού.


Άρθρο 39
Ακυρότητα αντίθετων συμφωνιών


Συμφωνίες που προβλέπουν ρυθμίσεις διαφορετικές ή ύψος αμοιβών χαμηλότερο από τα καθοριζόμενα με τα προηγούμενα άρθρα του παρόντος κεφαλαίου, είναι, εφόσον δεν ορίζεται άλλως στο νόμο, άκυρες κατά το μέτρο που περιέχουν ρήτρες δυσμενέστερες για τους δημιουργούς.


Άρθρο 72
Κατάργηση διατάξεων και ρύθμιση άλλων θεμάτων


...5. Το άρθρο 38 παρ. 4 εδ. α' του παρόντος νόμου εφαρμόζεται για τη δημοσίευση οποιασδήποτε φωτογραφίας.
.

Προστασία του copyright στην ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας

Πέρα από την προστασία των φωτογραφιών ως αυτοτελών έργων τέχνης που εκφράζονται με ορισμένη μορφή, προκύπτει σαφώς από τις διατάξεις του νόμου 2121/93 η προστασία των φωτογραφιών και στην εξελισσόμενη τεχνολογία της ψηφιακής εικόνας.

Πράγματι τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο της επέμβασης σε φωτογραφικά έργα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας είτε 1. με την άδεια του δημιουργού είτε 2. συχνά τελείως αυθαίρετα. Αυτό πιθανόν συμβαίνει εφόσον δεν έχει εμπεδωθεί σε ευρύτερα πλαίσια η έννοια του φωτογραφικού copyright ενώ π.χ. για τους μουσικούς, τους συγγραφείς κλπ. ελάχιστοι διανοούνται να κάνουν κασεττοπειρατεία ή να θέσουν σε κυκλοφορία κλεψίτυπα βιβλία.

Όπως συνάγεται ευθέως από το γράμμα του νόμου, η προστασία του έργου είναι καθολική ανεξάρτητα από το μέσο το οποίο χρησιμοποιείται για την μετάδοση, επεξεργασία ή μεταβολή του έργου. Έτσι βάσει των διατάξεων των άρθρων 3 και 4 ο δημιουργός οπλίζεται με ένα πλέγμα δικαιωμάτων που τον προστατεύουν αποτελεσματικά ως προς την εκδοχή της ψηφιοποίησης της φωτογραφικής εικόνας.

Η προσεκτική μελέτη των παραπάνω άρθρων τεκμηριώνει οριστικά αυτή την πεποίθηση.
Ο δημιουργός (στο προκείμενο ο φωτογράφος) δικαιούται να απαγορεύει:

...Την εγγραφή και αναπαραγωγή του έργου με κάθε μέσο, όπως ... ηλεκτρονικά μέσα (άρθρο 3 παρ. 1 εδάφιο α’)
...την διασκευή, προσαρμογή ή άλλες μετατροπές του έργου (άρθρο 3 παρ. 1 εδάφιο γ’)
...την μετάδοση ή αναμετάδοση με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ή καλώδια ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο... (άρθρο 3 παρ. 1 εδάφιο ζ’)

Επιπλέον στα πλαίσια της άσκησης του ηθικού δικαιώματος ο δημιουργός έχει το δικαίωμα να απαγορεύει κάθε παραμόρφωση, περικοπή ή άλλη τροποποίηση του έργου όπως και κάθε προσβολή οφειλόμενη στις συνθήκες παρουσίασης (άρθρο 4 παρ. 1 εδάφιο γ’).

Oφείλουμε να διακρίνουμε λοιπόν τις δύο περιπτώσεις 1. όταν υπάρχει και 2. όταν ελλείπει τελείως η άδεια του δημιουργού και τί προβλέπει ο νέος νόμος.

Από τις παραπάνω διατάξεις είναι σαφές ότι: Ακόμη και αν η χρήση της φωτογραφίας έχει παραχωρηθεί νόμιμα αλλά δεν υπάρχει ειδική ρητή πρόβλεψη στην γραπτή (όπως επιβάλλει το άρθρο 14 του ιδίου νόμου) συμφωνία μεταξύ του φωτογράφου και του πελάτη στον οποίο εκχωρεί μέρος ή ακόμη και το σύνολο των δικαιωμάτων του πάνω σε ένα φωτογραφικό έργο, ο πελάτης (ο αντισυμβαλλόμενος του φωτογράφου) δεν έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει το έργο στο ελάχιστο, με ηλεκτρονικό ή αλλο τρόπο. Ακόμη και το απλό κροπάρισμα πρέπει να γίνεται με σύμφωνη γνώμη του δημιουργού. Δηλ. το να γίνει μια σύνθεση ένα απλό "κεφαλάκι" (όπως είναι η σχετική ορολογία στη γλώσσα των φωτορεπόρτερ) απαγορεύεται ρητά. Πολύ περισσότερο απαγορεύονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φωτογράφου, οι δραστικές επεμβάσεις που "κάνουν αγνώριστη" την φωτογραφία.

Αν βέβαια δεν υπάρχει καν άδεια, αλλά αυθαίρετα, κακόπιστα και παράνομα επεμβαίνει τρίτος σε φωτογραφικά έργα μέσω προγράμματος επεξεργασίας εικόνας, ανεξάρτητα από τον τρόπο που περιήλθαν στην κατοχή του, ο δημιουργός φωτογράφος προστατεύεται πλήρως από τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 που επικαλούμαστε παραπάνω.

Η έκταση της προστασίας είναι ευρύτατη, γιατί εκτός από την αγωγή προς αποζημίωση ο δημιουργός που τα δικαιώματά του προσβλήθηκαν μπορεί να αξιώσει την ποινική δίωξη που επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές.
Καταγράφηκε

Αξιολόγηση μηνύματος (6):
ziriA
***
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 307


Keep Walking ... !!!!


Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #2 στις: 20 Ιούνιος 2003, 14:51:35 »

Μέχρι όμως που φτάνουν τα δικαιώματα του φωτογράφου? Αν φωτογραφίσεις κάποιον χωρίς την άδειά του δικαιούται αυτός να σε πάρει δικαστήριο? Σε μια δουλειά μπορεί ο εργοδότης να βγάλει τον υπάλληλο φωτογραφία χωρίς την άδεια του? Υπάρχει σχετική νομοθεσία? Με ενδιαφέρει ειδικά το δεύτερο.
Καταγράφηκε

Μινολτα Α200
Things should be as simple as possible but ... not simpler!!!
xrtc
παγκόσμιος χωριάτης
***
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 432


Hello there, children!


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3 στις: 04 Νοέμβριος 2003, 02:19:35 »

Μέχρι όμως που φτάνουν τα δικαιώματα του φωτογράφου? Αν φωτογραφίσεις κάποιον χωρίς την άδειά του δικαιούται αυτός να σε πάρει δικαστήριο? Σε μια δουλειά μπορεί ο εργοδότης να βγάλει τον υπάλληλο φωτογραφία χωρίς την άδεια του? Υπάρχει σχετική νομοθεσία? Με ενδιαφέρει ειδικά το δεύτερο.

εχω την εντύπωση οτι μπορεί, αρκεί να το ξέρει ο εργαζόμενος (για βιντεο ειναι που νομιζω οτι εχει το δικαιωμα, άρα, αν θεωρησεις οτι το βιντεο ειναι σειρα φωτογραφιών, τότε ισχύει και για φωτογραφίες).
Καταγράφηκε

All primes are odd, except two, and this is the oddest of all.
οι γκαλερί μου      βαθμολογήστε με!      προστατέψτε το password σας!
It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα. Απαντάω όμως σε e-mail.
paraxeno daimonio
Επίτιμο μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 814


Εντροπίας Εγκώμιον


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #4 στις: 13 Ιανουάριος 2004, 14:14:11 »

άλλο ενα ενδιαφέρον σχόλιο για τα πνευματικά δικαιώματα θα βρείτε εδώ http://www.leica-academy.gr/magazin3/tsoukos.htm

και το πλήρες νομικό πλαίσιο (οχι μονο για τη φωτογραφία) θα το βρείτε και εδώ http://homoecumenicus.com/copyright_law1.htm   Cool Cheesy Grin

επίσης η κοινοτική και διεθνής νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία βρίσκεται στις σελίδες του ΕΒΕΑ
http://www.acci.gr/ecomm/legal/copyr.htm
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Ιανουάριος 2004, 14:58:00 από paraxeno daimonio » Καταγράφηκε

Το χρώμα ειναι πλάνη και σειρήνα, η έλλειψή του παραμύθι που αρπάζει στιγμές και τις κάνει ταξίδια...
http://paraxeno-daimonio.fotopic.net/
paraxeno daimonio
Επίτιμο μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 814


Εντροπίας Εγκώμιον


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5 στις: 19 Ιανουάριος 2004, 01:46:43 »

όπως και να χει καλό είναι να ξέρουμε τι ισχύει για κάθε ενδεχόμενο ε?  Wink
Καταγράφηκε

Το χρώμα ειναι πλάνη και σειρήνα, η έλλειψή του παραμύθι που αρπάζει στιγμές και τις κάνει ταξίδια...
http://paraxeno-daimonio.fotopic.net/
htanso21
***
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 296


Θάνος


Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #6 στις: 19 Ιανουάριος 2004, 01:58:29 »

Καλημέρα.
Μια ερωτησούλα, εγώ όταν εργαζόμουν σε ένα περιοδικό είχα τραβήξει κάποιες φωτογραφίες από έναν αγώνα, ορισμένες από αυτές τις έχω στον υπολογιστή μου.
Μπορώ αυτές να τις ανεβάσω σε κάποια σελίδα; Ή μου απαγορεύετε αυτό;
Δηλαδή, αυτές ανήκουν στο περιοδικό ή σε έμενα που τις τράβηξα;

Φιλικά Θανάσης.

Καταγράφηκε

paraxeno daimonio
Επίτιμο μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 814


Εντροπίας Εγκώμιον


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #7 στις: 19 Ιανουάριος 2004, 02:06:34 »

εξαρτάται τι είχες συμφωνήσει με το περιοδικό θάνο,
εάν τους είχες πουλήσει και τα αρνητικά μάλλον θα πρέπει να πάρεις την άδειά τους, μπορεις να τηλεφωνήσεις να τους ρωτήσεις εάν μπορεις να τις χρησιμοποιήσεις στη περίπτωση που τους έχεις εκχωρήσει τα δικαιώματα...
πάντως αν αναφέρεται στο περιοδικό ότι είναι δικές σου πιστεύω ότι έχεις δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσεις αρκει να αναφέρεις οτι εχουν δημοσιευτεί στο συγκεκριμένο περιοδικό θα το κοιτάξω λιγο περισσότερο και θα σου απαντήσω πιο σίγουρα SmileySmiley
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιανουάριος 2004, 02:09:35 από paraxeno daimonio » Καταγράφηκε

Το χρώμα ειναι πλάνη και σειρήνα, η έλλειψή του παραμύθι που αρπάζει στιγμές και τις κάνει ταξίδια...
http://paraxeno-daimonio.fotopic.net/
htanso21
***
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 296


Θάνος


Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #8 στις: 20 Ιανουάριος 2004, 02:43:29 »

Δυστυχώς, από ότι βλέπω, πρέπει να ανήκουν στο περιοδικό τα δικαιώματα.
Γιατί 1) δεν έχω αρνητικά γιατί η μηχανή ήταν ψηφιακή, 2) η μηχανή ενοικεί στο περιοδικό, 3) στο περιοδικό δεν αναφερόταν το όνομα μου, παρά μόνο το όνομα της φωτογραφική ομάδας του περιοδικού (που στην τελική ήμουν μόνο εγώ).
Συνεπώς με όλα αυτά, δεν νομίζω να έχω τα δικαιώματα εγώ.
Πάντως σε ευχαριστώ που μου απάντησες!

Καταγράφηκε

paraxeno daimonio
Επίτιμο μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 814


Εντροπίας Εγκώμιον


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #9 στις: 20 Ιανουάριος 2004, 04:17:44 »

Παρ όλα όσα ανάφερες Θανάση μπορείς να πάρεις την άδειά τους να χρησιμοποιήσεις τις φωτογραφίες με αναφορά στο περιοδικό πάντα δεν νομίζω να αρνηθούν λίγη έμμεση διαφήμιση  Wink Grin
Καταγράφηκε

Το χρώμα ειναι πλάνη και σειρήνα, η έλλειψή του παραμύθι που αρπάζει στιγμές και τις κάνει ταξίδια...
http://paraxeno-daimonio.fotopic.net/
ivis
*
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 10


Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τη γνώση!


Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #10 στις: 29 Ιανουάριος 2004, 23:12:23 »

Σχετικά με τα δικαιώματα και ειδικά για φωτογραφίες μας που κυκλοφορούν στο δίκτυο μπορούμε να κατοχυρώσουμε με κάποιο τρόπο το ότι μας ανήκουν;
Έχω δει ότι υπάρχουν προγραμματάκια που σου επιτρέπουν να βάλεις κάποια "σφραγίδα" ως κείμενο ή εικόνα μέσα στη φωτογραφία σου, αλλά έχει κανένα νόημα;
Καταγράφηκε

Carpe Noctem ;-)
StAkIS
*
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 42


CANON EOS 500D


Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #11 στις: 03 Φεβρουάριος 2004, 12:11:45 »

Σχετικά με τα δικαιώματα και ειδικά για φωτογραφίες μας που κυκλοφορούν στο δίκτυο μπορούμε να κατοχυρώσουμε με κάποιο τρόπο το ότι μας ανήκουν;
Έχω δει ότι υπάρχουν προγραμματάκια που σου επιτρέπουν να βάλεις κάποια "σφραγίδα" ως κείμενο ή εικόνα μέσα στη φωτογραφία σου, αλλά έχει κανένα νόημα;

Είναι αλήθεια πως κυκλοφορούν τέτοια προγράμματα και πιστεύω πως έχει νόημα να έχεις βάλει την "δική σου υπογραφή" μέσα σε αυτές. Ίσως σε κάποια μελλοντική "αντιπαράθεση" να σου χρειαζόταν.
Καταγράφηκε

paraxeno daimonio
Επίτιμο μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 814


Εντροπίας Εγκώμιον


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #12 στις: 24 Φεβρουάριος 2004, 00:45:38 »

παραθέτω τρία κείμενα (συμφωνία και άδεια από το μοντέλο για οποιαδήποτε χρήση των φωτογραφιών) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που θέλετε να φωτογραφίσετε γυμνό... για αποφυγή οποιονδήποτε προβλημάτων...

Παράθεση
Photographic Company
Address

Models Name: ___________________________________________________________

Models Address: _________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Models Age _______________________________ DoB ____________________________

Models Proof of age: __________________________________________________________


Completion of this form constitutes the release of all rights to photographic images taken of the model. This release is to discharge any and all claims and demands arising out of or in connection with the use of photographs / videos, including any and all claims for libel or invasion of privacy. I hearby grant the photographer  the ownership and full use of any photographs / video images which are taken.

I am of full age and have the right to contract in my own name. I have read this release and fully understand the contents. This release shall be binding upon me and legal representatives.


Signature: ___________________________________________________________________
To be signed by the model.
Photographer Name____________________________________________________________

Signature: ___________________________________________________________________
To be signed by the photographer.


Παράθεση
In consideration of my engagement as a model, upon the terms herewith stated, I hereby give to Photographers name, Photographic Company, his heirs, legal representatives and assigns, those for whom Photographers name, Photographic Company is acting, and those acting with his/her authority and permission:
a) the unrestricted right and permission to copyright and use, re-use, publish, and republish photographic portraits or pictures of me or in which I may be included intact or in part, composite or distorted in character or form, without restriction as to changes or transformations in conjunction with my own or a fictitious name, or reproduction hereof in colour or otherwise, made through any and all media now or hereafter known for illustration, art, promotion, advertising, trade, or any other purpose whatsoever.
b) I also permit the use of any printed material in connection therewith.
c) I hereby relinquish any right that I may have to examine or approve the completed product or products or the advertising copy or printed matter that may be used in conjunction therewith or the use to which it may be applied.
d) I hereby release, discharge and agree to save harmless [photographer], his/her heirs, legal representatives or assigns, and all persons functioning under his/her permission or authority, or those for whom he/she is functioning, from any liability by virtue of any blurring, distortion, alteration, optical illusion, or use in composite form whether intentional or otherwise, that may occur or be produced in the taking of said picture or in any subsequent processing thereof, as well as any publication thereof, including without limitation any claims for libel or invasion of privacy.
e) I hereby affirm that I am over the age of majority and have the right to contract in my own name. I have read the above authorisation, release and agreement, prior to its execution; I fully understand the contents thereof. This agreement shall be binding upon me and my heirs, legal representatives and assigns.
Models Name Print.___________________________________

Dated: ________________                                 Signed:_____________________________________

Address:__________________________________________________________

City:_____________________________________________________________

State/Zip:__________________________________________________________

Proof of Age ____________________________________________

Παράθεση
Your Photography Company
Release

In consideration of compensation as indicated below, receipt of which is hereby acknowledged, I Suzy Model do hereby irrevocably authorise, Joe Photographer his legal representatives, assigns, and those acting under his permission and on his authority, to copyright, publish, and use in all forms and media and manners for advertising, trade, promotion, exhibition, or any other lawful purpose whatsoever, still, single, multiple or moving photographic images or pictures, video recordings, audio recordings of me in which I may be included in whole or in part, alone or in conjunction with other persons, or composite or distorted in character, or form, or based on or involving any stunt poses, in conjunction with my own or a fictitious name, or reproductions thereof in colour otherwise, or in derivative works made through any medium.

I do hereby waive any right that I may have to inspect or approve the finished product or advertising or other copy that may be used in connection therewith or the use to which they may be applied.

I hereby release and agree to hold harmless Joe Photographer, his legal representatives, assigns, and all persons acting under his permission or authority, from any liability by virtue of blurring, distortion, alteration, optical illusion, or use in composite form whether intentional or otherwise, that may occur or be produced in the taking of the pictures, or in any processing tending toward the completion of the finished product, unless it can be clearly shown that the publication thereof were maliciously caused, and produced, and published solely for the purpose of subjecting me to conspicuous ridicule, scandal, reproach, scorn, and indignity.

I hereby affirm by my signature below that all poses, positions and situations enacted including those which involve restraint, fictional depiction of captivity, bondage and other such situations in the still, single, multiple or moving photographic images or pictures, video recordings, audio recordings covered in this release were entered into without force, coercion, or threat whatsoever, and were posed freely by me with my full consent in return for monetary compensation and for my own amusement. I further agree to hold blameless and free of all accusation of such force or coercion Joe Photographer, his legal representatives, assigns, and those acting under his permission and on his authority.

I do hereby warrant that I am of full legal age and have every right to contract in my own name in the above regard. Further, I have read the above authorisation and release, prior to its execution, and I am fully familiar with the contents thereof.
 Model …………………………… Amount Received £…………. Date………
Address……………………………                    AGE ………… DOB …………..
   ……………………………..      
                  PROOF PROVIDED………………..
Photographer………………………                 Date………
Καταγράφηκε

Το χρώμα ειναι πλάνη και σειρήνα, η έλλειψή του παραμύθι που αρπάζει στιγμές και τις κάνει ταξίδια...
http://paraxeno-daimonio.fotopic.net/
htanso21
***
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 296


Θάνος


Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #13 στις: 24 Φεβρουάριος 2004, 00:51:27 »

Μπράβο βρε paraxeno demonio,  με το που τα είδα, τους έκανα ένα copy – paste και θα τα εκτυπώσω για να τα έχω.
Έτσι όπως είναι στα αγγλικά για να κάνω και περισσότερη εντύπωση! Χιχιχι.  Wink Grin Cool
Καταγράφηκε

paraxeno daimonio
Επίτιμο μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 814


Εντροπίας Εγκώμιον


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #14 στις: 24 Φεβρουάριος 2004, 00:59:42 »

τα βρήκα κι εγώ από ξενα φωτογραφικά σαιτς που εχουν πολύ γυμνό υλικό και να πω την αλήθεια με έπιασε η τεμπελιά μου να τα μεταφράσω... αν και το πρώτο ειν πολύ απλό να μεταφραστεί...

'Οταν αφήσω τα βαριά (σταματήσει η τεμπελιά) και πιάσω τα ελαφριά (με πιάσει η όρεξη) θα τα σιάξω και στα Ελληνικά SmileySmileySmileySmiley

πάντως δεν είναι άχρηστα αφού παλαιότερα ειχε γίνει πρόταση όλα τα δημόσια εγγραφα να ειναι κυρίως στα εγγλέζικα ε?

ποιος ξέρει μπορει να το δούμε κι αυτό στη χώρα που δάνεισε τόσες λέξεις απ τη γλώσσα της σε όλο τον κόσμο  Lips Sealed Undecided
Καταγράφηκε

Το χρώμα ειναι πλάνη και σειρήνα, η έλλειψή του παραμύθι που αρπάζει στιγμές και τις κάνει ταξίδια...
http://paraxeno-daimonio.fotopic.net/
Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 ... 45 |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: