Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
19 Μάιος 2013, 00:46:30

+  DPGR Virtual Community  

Σελίδες: 1 [2] |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Canon eos 7D  (Αναγνώστηκε 2113 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Deorum
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας

Λυκόσκυλο!

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #15 στις: 02 Μάιος 2012, 18:30:38 »

Έτσι ακαδημαϊκά και μόνο, μπορείς να την γλιτώσεις και με ένα αυτοσχέδιο setup από κλασσικά φλάς, αλλά θέλει εμπειρία και προϋποθέτει να έχεις τουλάχιστον 2 εξωτερικά remote φλάς.
Καταγράφηκε

Now the flame burns higher, and it purifies the love that died.... they've taking the Queen, to some better place... so they think.

Πωλείται 70-200F4L IS, Canon σε άριστη κατάσταση.
monogramma
*
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα

enjoy the moment and live good today

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #16 στις: 02 Μάιος 2012, 21:01:45 »

Το έχω υπόψιν μου για τα φλας, αλλά σε γενικές γραμμές θέλω να τα αποφεύγω.
 Τα χρησιμοποίησα αρκετά στην τελική μου εργασία στο εργαστήριο που πήγαινα. Η εργασία ήταν γυμνό σε στούντιο. Εκεί πραγματικά μου άρεσε. Τώρα για μάκρο θέλω να το παλέψω χωρίς φλας όσο γίνεται. Ευχαριστώ πάντως.
Καταγράφηκε

arm the spirit of revolutionary resistance
2509
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #17 στις: 02 Μάιος 2012, 21:04:35 »

γεια και πάλι!

δεν έχω δει κάτι τέτοιο! Το αντίθετο μάλλον! Έχω δει πολλές φωτογραφίες που θεωρούνται μάκρο, αλλά τα έντομα ή τα φυτά "χάνονται" μέσα στο κάδρο. Αυτό δε θέλω να πάθω! Οι μάκρο φωτογραφίες που είδες στο λογαριασμό μου είναι με κόμπακτ μηχανή και πραγματικά δυσκολεύτηκα πολύ για αυτό το αποτέλεσμα  Undecided Θα ήθελα πιο ευκρινείς και λεπτομερείς φωτογραφίες. Ελπίζω να τις καταφέρω με τον 100άρι μάκρο, όταν τον πάρω.

Προς το παρόν ολοκλήρωσα το βιβλιαράκι της μηχανής και είμαι πολύ χαρούμενη. Να ρωτήσω κάτι άλλο: με τον 50 άρι φακό που έχω μπορώ να φωτογραφίζω άνετα σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό, το αποτέλεσμα όμως είναι κάπως κόκκινο. Αυτό θεωρητικά θα έπρεπε να μην είναι έτσι; Roll Eyes Κανονικά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να χρησιμοποιεί κανεις εξωτερικό φλας; Προσωπικά πάντα μου άρεσαν οι "κοκκινισμένες" βραδινές φωογραφίες  Smiley
Για την κοκκινιλα φταιει μαλλον η ισορροπια λευκου (white balance)
Χαιρετώ,

όντως για την κοκκινιλα φταίει το white balance. Οι Canon εχω παρατηρήσει (είχα την 40D που δυστυχως μου κλέψανε και τωρα την 5DmkII) δεν τα καταφερνουν πολυ καλά στο αυτόματo white balance που υποθέτω ότι θα είναι επιλεγμένο. Σε εσωτερικό χώρο η επιλογη  tungsten δίνει  πιο ρεαλιστικά χρώματα. Παντως αν τραβας σε raw μπορείς να διορθώσεις ευκολα την ισορροπία χρώματος εκ των υστέρων. Και ομολογω και εγω ότι αφου παντα τραβαω raw εχω σχεδόν μονιμα το white balance στο auto.
Καταγράφηκε
2509
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #18 στις: 02 Μάιος 2012, 21:08:29 »

Το έχω υπόψιν μου για τα φλας, αλλά σε γενικές γραμμές θέλω να τα αποφεύγω.
 Τα χρησιμοποίησα αρκετά στην τελική μου εργασία στο εργαστήριο που πήγαινα. Η εργασία ήταν γυμνό σε στούντιο. Εκεί πραγματικά μου άρεσε. Τώρα για μάκρο θέλω να το παλέψω χωρίς φλας όσο γίνεται. Ευχαριστώ πάντως.

Δύσκολο αλλά πάντως σεβαστό. Λέω δύσκολο γιατι θες πολυ φωτισμό για να κλείσεις το διάφραγμα και να εξασφαλίσεις βάθος πεδίου που στη μάκρο φωτογράφηση είναι πολύτιμο συνήθως...
Καταγράφηκε
monogramma
*
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα

enjoy the moment and live good today

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #19 στις: 03 Μάιος 2012, 00:43:06 »

Θα δυσκολευτώ αλλά θέλω να το δοκιμάσω. Κάτσε πρώτα να έρθει η ώρα του φακού και βλέπουμε  Smiley Smiley
Καταγράφηκε

arm the spirit of revolutionary resistance
Prokopas
Αποσυνδεδεμένος

Κομήτης

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #20 στις: 13 Σεπτέμβριος 2012, 09:44:41 »

Παράθεση από: canonrumors
Canon EOS 7D Firmware 2.0.3
Firmware version 2.0.3 incorporates the following fixes.

-Fixes a phenomenon in which the camera stops working when the auto power off setting takes effect.
   -Fixes a phenomenon in which the maximum number of images that can be captured in a burst may be less than the actual number displayed in the viewfinder.
   -Corrects some errors in the message displayed on the LCD screen when saving RAW images developed in the camera (these errors do not appear in the Japanese and Korean language displays).

Download
Καταγράφηκε

D7100 | Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC OS HSM C | Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX | Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD | Samyang 8mm f/3.5 Fisheye AE | Nikon ME-1 | Speedlight SB-600
destrogr
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #21 στις: 10 Νοέμβριος 2012, 23:23:50 »

Εκπληκτικό το νέο firmware. Εχει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας σε jpg.
Καταγράφηκε

Canon EOS 7D, Canon 50mm f1.4 USM, Canon 17-55mm f2.8 IS, Sigma 10-20mm, Sigma 50mm macro, Panasonic Lumix LX5, Nikon Coolpix P510, Canon D10 underwater
mekong
*
Αποσυνδεδεμένος

Είναι τιμή μου να αποτελώ μέλος του DPGR

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #22 στις: 13 Δεκέμβριος 2012, 14:18:41 »

+1
Καταγράφηκε
Panteliz
*
Αποσυνδεδεμένος

Weddings, events, underwater & action photography

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #23 στις: 18 Δεκέμβριος 2012, 23:14:45 »

Πως γίνεται, αφού οι βελτιώσεις είναι σαφείς και καταγεγραμμένες.  Huh
Καταγράφηκε

2509
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #24 στις: 28 Δεκέμβριος 2012, 18:51:08 »

Θα δυσκολευτώ αλλά θέλω να το δοκιμάσω. Κάτσε πρώτα να έρθει η ώρα του φακού και βλέπουμε  Smiley Smiley

Τώρα πέρασαν τα Χριστούγεννα και έρχεται η Πρωτοχρονιά. Έφερε ο Άγιος Βασίλης κανένα δώρο στην μηχανή σου, όπως πχ τον 100άρι μάκρο που έλεγες ;  Smiley
Καταγράφηκε
JANISFARM
**
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #25 στις: 03 Ιανουάριος 2013, 11:56:32 »

Πως γίνεται, αφού οι βελτιώσεις είναι σαφείς και καταγεγραμμένες.  Huh

Πάντα γίνεται και ένα γενικότερο "ραφινάρισμα" στην λειτουργία της φωτογραφικής το οποίο δεν καταγράφεται, αφού δεν αφορά ολοκληρωτική αλλαγή συγκεκριμένων λειτουργιών, ούτε εμφανών προβλημάτων....
Καταγράφηκε
JANISFARM
**
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #26 στις: 03 Ιανουάριος 2013, 12:51:19 »

@ monogramma: εγώ σου προτείνω πάντως τον ef-s 15-85 is usm που κυριολεκτικά θα σου λύσει τα χέρια! Είναι φανταστικός φακός, με εξαιρετικά γρήγορη και αθόρυβη εστίαση, και γενικότερα είναι πραγματικά "αθόρυβος" (τουλάχιστον σε σχέση με τον ef 70-300 is usm που απέκτησα πρόσφατα). Επειδή έχεις crop factor 1.6 η πραγματική εστιακή του απόσταση (σε αναλογία full frame), είναι 24-136 κάνοντάς τον πολύ ευέλικτο.
Μπορεί να μην είναι macro αλλά με ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,35 m (παρόλο που η μέγιστη μεγέθυνση είναι μόνο 21Χ) και χάρη στα 18mp του αισθητήρα μπορείς να κάνεις πολύ ωραία κροπαρίσματα από φωτογραφίες με έντομα...
Ξέρω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με πραγματική μάκρο φωτογράφηση, αλλά είναι μία πολύ εύκολη και οικονομική λύση ανάγκης (μέχρι να πάρεις εξειδικευμένο macro φακό).
Το μοναδικό του ελάττωμα (και δυστυχώς σημαντικό αν συνυπολογίσουμε την σχετικά μεγάλη τιμή του) είναι ότι αν αποφασίσεις να μεταπηδήσεις σε full frame σώμα δεν θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις....
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: