Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
23 Μάιος 2013, 09:49:29

+  DPGR Virtual Community  

Σελίδες: 1 ... 239 240 241 242 243 [244] |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αντανακλάσεις, σιλουέτες και σκιές  (Αναγνώστηκε 307589 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
CSpanos(lolo86 )
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3645 στις: 29 Απρίλιος 2013, 16:33:48 »

...
Αυτή  «μ αρέσει»  αλλά δεν με ενδιαφέρει
...

Πως μπορεί να σ' αρέσει κάτι και παράλληλα να μη σ' ενδιαφέρει; Τ' ότι σου άρεσε δε σημαίνει πως σου τράβηξε τη προσοχή (ενδιαφέρον); Έχεις γράψει μισό μίλι κουβέντες με λίγες από αυτές να έχουν ουσία. Έχει καταντήσει μονόλογός σου μιας και μάλλον εσύ μόνο καταλαβαίνεις αυτά που λες.

ειναι ωραια εικονα προσεγμενη τη χαζεψα για λιγο αλλα δεν  με ενδιαφερει. τι δεν καταλαβαινεις?

ωραια ευχαριστω για την αποψη σου.  καλη συνεχεια

Καταγράφηκε

CSpanos(lolo86 )
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3646 στις: 29 Απρίλιος 2013, 18:17:53 »

Καταγράφηκε

kakis1986
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3647 στις: 09 Μάιος 2013, 19:50:48 »

δεν ξερω αν λεει κατι η αν επρεπε να κανω κατι
Καταγράφηκε
costas_
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3648 στις: 09 Μάιος 2013, 20:44:58 »

Reflections by Costas S. T., on Flickr
Καταγράφηκε
JA
Συνδεδεμένος

Είναι τιμή μου να αποτελώ μέλος του DPGR

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3649 στις: 11 Μάιος 2013, 20:11:50 »

Καταγράφηκε

nosnaker
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3650 στις: 11 Μάιος 2013, 20:13:07 »

Μια προσπάθεια προσδιορισμού της «αδιάφορης» φωτογραφίας και προς συζήτηση άποψης. Κάπου αλλού

Προφανώς ότι δεν μας ενδιαφέρει θεωρείται και αδιάφορο απευθείας στα μάτια μας. Αυτό καθιστά ήδη αδύνατη την αρχική μου σκέψη. Πως λοιπόν να προσδιορίσουμε αυτό που είναι γούστο και δεν βασίζεται σε κάποια «στάνταρντς». Και γιατί λέω στάνταρντς και όχι κριτήρια. Επειδή και γω καταδικάζω και αναιρώ κατά βάθος την ιδία μου τη σκέψη. Να προσδιορίσω το μη ενδιαφέρον.  Αδύνατον αλλά η ιστορία της τέχνης και όλος καλλιτεχνο-κοσμος – δική μου αυθαιρεσία αυτή -έχει αποδεχτεί αυτή τη κατάσταση. Για λόγους απλούς καθημερινούς όπως η επιβίωση, η γνώση και η καλλιέργεια μας, το χρήμα, ο εγωισμός και πιθανόν και άλλα  ανθρωπινά. Ανθρωπινά ε; το «αντικείμενο» της φωτογραφία και όλων των τεχνών; Ναι! Κοινώς δεν υφίσταται τέχνη για μένα χωρίς άποψη, δίχως κάποιον να αντιγνωμεί και έντονη κριτική ίσως και πολεμική προς αυτό που θεωρείται βαρετό ανιαρό, γλυκανάλατο  ή όχι του γούστου μου ή της άποψης και τέλος αδιάφορο. Σαφώς και σε αυτή την «αμάχη» χρειάζεται ένα μέτρο και μια ανοιχτομυαλια όμως υπάρχει "μονομαχια" και δεν μπορώ να το περιγράψω με άλλη λέξη … 

«η φωτογραφία στηρίζεται ως μέσον στη περιγραφική δύναμη της» δλδ να περιγράφει μια κατάσταση. Σε αυτή την δύναμη της  θα έπρεπε να σταθεί κάποιος που τον ενδιαφέρει η φωτογραφία και όταν δέχεται την άρνηση του αλλού να κοιτάξει όσο μπορεί να προσδιορίσει αυτό... τι κάνω; Τι περιγράφω Με τη φωτογραφία μου ; υπάρχει ολοκληρωμένη αφήγηση; Υπάρχει φωτογραφία;

Εδώ αρχίζει να ορίζεται η λέξη «αδιάφορη» αλλά και αρχίζει και το υποκειμενικό του πράγματος καθώς είναι δύσκολο όλα αυτά τα ερωτήματα να αποδειχτούν/ λυθούν σαν πρακτικά προβλήματα. Οι λόγοι είναι λίγο παραπάνω. Για μένα ακόμα και ο ψαράς που κάθεται στο ηλιοβασίλεμα και κοιτάζει τη θάλασσα μπορεί να είναι μια εικόνα  πολύ γλυκανάλατη μα παρά πολύ γλυκανάλατη και άρα αδιάφορη.ΑΛΛΑ για καποιον αλλον να είναι ομορφη επειδη του θυμιζει καρτ ποσταλ.  ΑΛΛΑ  μπορεί να υποθάλπει σκέψεις και συναισθήματα του δημιουργού της οι οποίες δεν πρέπει να χαθούν αλλά αντίθετα να δουλευτούν όσο δεν πάει και να αναδειχτούν.  Καλό είναι λοιπόν να μην είμαστε απόλυτοι σαν κριτές ; Όχι  ακριβώς… δεν είπα αυτό.

Δυστυχώς μπορεί η κριτική να μην είναι μαθηματικό πρόβλημα αλλά δεν είναι και φιλοσοφικό. αντίθετα είναι μια άμεση πράξη σαν τη συγκίνηση που νιώθουμε για μια φωτογραφία. Για αυτο και το «όχι» ή «δεν μου λένε κάτι» ή  :--)  το «μ αρέσει… κράτα τη»  ή το «ναι» και το «καλή», «πολύ καλή». Δυστυχώς ή ευτυχώς – αυτά δύο δεν κατάφερα να ξεχωρίσω ποτέ - χρειάζεται μια προσωπική αναζήτηση στην οποία δεν αξίζει να επεμβαίνουμε οι έξω αλλά και εσείς δεν πρέπει να επηρεάζεστε από το «χεράκι». Το χεράκι δεν κρύβει ούτε υποθάλπει κάποια συγκίνηση ή κάποια κορυφή. Αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό είναι ένα απλό «μ αρέσει»  η ουσία της τέχνης δεν είναι εκεί σίγουρα αλλά σε αυτό που μας καθοδηγεί η καρδιά μας ή η δίψα μας .Το χεράκι είναι μια επικοινωνία και συνάμα επιβράβευση με το δημιουργό τίποτα παραπάνω. ΑΛΛΑ …

Επηρεάζει και ίσως έχει και τα καλά του – πολλές φόρες από ένα σχόλιο φαντάζει πιο ξεκάθαρο και θετικό σαν μήνυμα - αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο μέσα μας το «θέμα» μας, ο αυτοσκοπός, το μεράκι, η τρελά, η επιθυμία μας αν θέλετε;  που μας κάνει να φωτογραφίζουμε και όχι μια μπουγελοφατσουλα.

Εν ολιγοις καμία φωτογραφία δεν είναι αδιάφορη άμα τραβήχτηκε υπο κάποιες συνθήκες που περιέργως είπαν κάτι στον δημιουργό της.  Κι αυτό το λέω επειδή ακούμε “delete” και σβήνουμε σαν να ακούμε το δάσκαλο στο δημοτικό. Ναι εντάξει ίσως έχει ένα δίκιο ο κριτής αλλά εμείς κάτι έχουμε εδώ αποθηκεύσει και καλό θα ήταν να το ξαναδούμε αποφορτισμένοι οι πιο «καλλιεργημένοι» από όταν το τραβήξαμε ώστε να το αξιολογήσουμε και να το δουλέψουμε αν μας ενδιαφέρει. Αυτά  για να μοιραστώ κάποια πράγματα κοιτώνας τα αρχεια από τα δυο προσπάθεια χρόνια στο dpgr. Και επειδή έχω αντιμάχησει όσον αφόρα τις εικόνες μου αρκετά και με έχει μάθει και με έχει κρατήσει «ζωντανο» και ίσως με εχει χαρακτηρίσει εδώ περά  αλλά και με έχει κουράσει. Για αυτό ηθελα να τα μοιραστω όχι τοσο σαν καταστάλαγμα αλλά έναυσμα  ή τελος παντων μου ρθε μια μαλακια στο μυαλο και ηθελα να τη μοιραστω  για το reacting που λενε και στο χωριο μου..

εγω θα ισχυριστω πως φωτογραφια ειναι καθε τι που βγαινει απο την φωτογραφικη μηχανη και το μονο που εχει σημασια ειναι αν αυτο το παραγωωο ειναι χρησιμο σε κατι, τοσο απλα
Καταγράφηκε
Αξιολόγηση μηνύματος (1):
stavrosstam
Επίτιμο μέλος
Αποσυνδεδεμένος

μαθαίνω να βλέπω...

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3651 στις: 12 Μάιος 2013, 01:12:37 »

Αυτοπορτρέτο- ως ανδρείκελο του Ντε Κίρικο.

Καταγράφηκε

Αξιολόγηση μηνύματος (1):
RockerToSwallow
**
Αποσυνδεδεμένος

Goodbye red rings, hello OM-D!

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3652 στις: 12 Μάιος 2013, 16:49:30 »

Καταγράφηκε

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

My Flickr
niko vega
*
Αποσυνδεδεμένος

Pilot in Command

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3653 στις: 17 Μάιος 2013, 20:21:01 »

Καταγράφηκε

" Εγώ δεν ψάχνω, βρίσκω. " (Yo no busco, yo encuentro, Pablo Ruiz Picasso).
" Don't make it happen. Let it happen. "
StratosM
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3654 στις: 17 Μάιος 2013, 22:06:49 »

βλέπω ένα κεφάλι ταύρου(ή παρόμοιου ζώου)...
Καταγράφηκε

macrozan
Συνδρομητής
Αποσυνδεδεμένος

Ακόμα πληρώνουμε τη δολοφονία τού Καποδίστρια...

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3655 στις: 19 Μάιος 2013, 16:12:18 »

Καταγράφηκε

Μιά Nikon καί κανά δυό φακοί...
StratosM
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #3656 στις: 20 Μάιος 2013, 09:00:56 »

καλημέρα, στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν βλέπω αντανάκλαση, αλλά ούτε σιλουέτα ή σκιά μιας κ νετ είναι μόνο το ποτήρι. γενικά κάτι μου λείπει για να την δω στην κατηγορία.
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 239 240 241 242 243 [244] |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: