Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

 
Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
22 Σεπτέμβριος 2014, 23:17:29

  +  DPGR Virtual Community  

Σελίδες: [1] |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τι είναι Αφηγηματική φωτογραφία και οι όροι αυτής.  (Αναγνώστηκε 3660 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Petros T.
Επίτιμο μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1076


...σε βάθος χρόνου.


Προφίλ
« στις: 04 Οκτώβριος 2005, 21:51:52 »

Τι είναι η αφηγηματική φωτογραφία

Αφηγηματική φωτογραφία είναι η φωτογραφία που σου δίνει «τροφή» να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να μάθεις. Σου δίνει συναίσθημα, σου δίνει χαρά, λύπη, οργή, αλλά και γνώση, ένα παράθυρο να δεις ένα  κόσμο κάπου μακριά ή ακόμα και  δίπλα σου που πολλές φορές είναι εκεί αλλά δεν το βλέπεις, ένα παράθυρο  ικανό πολλές φορές να σε μεταφέρει εκεί, η δύναμή της μεγάλη, αλλά και ευαίσθητη.
Είναι η φωτογραφία που μπορεί και έχει την δύναμη να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο αλλά και σκεπτόμενο παρατηρητή, όλους μας αφορά το ρεπορτάζ, η φύση που χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να ζούμε, οι μικρές ιστορίες του καθενός συνανθρώπου μας, ή μεγάλες όλης της ανθρωπότητας, αλλά και η τέχνη πάντα μέσα απ’ το φακό μας.Όροι κατηγορίας.

Η ομάδα του dpgr αποφάσισε να τροποποιήσει τους κανόνες της κατηγορίας της Αφηγηματικής.

Η τροποποιήση στους κανόνισμούς γίνεται ώστε στο μέλλον και η φωτογραφία στον τομέα της Αφηγηματικής να αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω της προσωπικής πινελιάς του κάθε μέλους και για να αποφέυγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Για την πιο ομαλή λειτουργία της κατηγορίας,όσο ιστορικά και αφηγηματικά και να είναι κάποια γεγονότα και τόποι,αν αν δεν έχουν την προσωπική φωτογραφική σφραγίδα κάποιου μέλους,κοινώς να τα έχει φωτογραφήσει ό ίδιος,αυτά είναι καλύτερο να μην ανεβαίνουν.Η Αφηγηματική κατηγορία έχει ως σκοπό και την ενημέρωση και την μάθηση και την εξιστόρηση ιστοριών,μέσα όμως απο την προσωπική φωτογραφική ματιά κάθε μέλους.

Αν κάποιο μέλος βρεί στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες ενός τόπου η γεγονότος που βρίσκει πως έχει φωτογραφικό ενδιαφέρον καλό θα είναι να ποστάρει το θέμα του στο θέμα των LINKS.

Μέσα στην κατηγορία της Αφηγηματικής δημιουργήθηκαν θέματα που καλύπτουν πολλά φάσματα της φωτογραφίας.Από τις ειδησιογραφικές εικόνες του φωτορεπορταζ,φωτογραφίες συναυλιών και των άλλων τεχνών μέχρι σημαντικά γεγονότα και τόποι του κόσμου και μικρές ιστορίες ανθρώπων,πόλεων και της φύσης.

Ας κάνουμε ξανά την φωτογραφία στην Αφηγηματική κατηγορία πρωταγωνιστή και ας προσπαθούμε να περάσουμε τις σκέψεις,τα συναισθήματα και τις απόψεις μας με εικόνες,μέσα απο την τέχνη της φωτογραφία
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: