Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
19 Ιούνιος 2013, 13:35:34

+  DPGR Virtual Community  

Σελίδες: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Άντε και την αγόρασα, τί κάνω τώρα?  (Αναγνώστηκε 43391 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ringo106r
*
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας

Ἰδοὺ ἔρχομαι ταχύ

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #180 στις: 08 Φεβρουάριος 2013, 01:44:24 »

Πολυ καλή δουλειά. Ευχαριστούμε για τις εργατοώρες που ξοδευετε δωρεάν !!!
Καταγράφηκε

Nikon D3200, Nikon 16-85 VR II, Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX , Νikon F90x , NIKON AF 50mm f/1.8D.
natasakl
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #181 στις: 27 Απρίλιος 2013, 01:13:23 »

Καταρχήν να χαιρετίσω όλους στην παρέα αυτή και να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με τα σχόλια τους με βοήθησαν να ξεμπλέκω λίγο τα περί φωτογραφίας.
Θα ήθελα όμως μια μεγάλη χάρη αν γίνετε.

Μόλις πριν λίγες μέρες αγόρασα μια nikon d3200 18-105 και θα ήθελα μια λίστα με τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω για να βγάλω μια σωστή φωτογραφία.

Αυτά τα οποία θέλω να μάθω πως να φωτογραφίσω είναι:
1) ένα τοπίο σε ηλιόλουστη μέρα με μεγάλο βάθος πεδίου
2) ένα ηλιοβασίλεμα ή μια ανατολή ηλίου
3) ένα πρόσωπο σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο
4) ένα αντικείμενο από πολύ πολύ κοντά
5) ένα κινούμενο αντικείμενο (αυτοκίνητο, ζώο, κάποιον που τρέχει)
6) το λιμάνι του νησιού μου το βράδυ

Το ξέρω ότι όλα αυτά αναφέρονται κάπου εδώ αλλά θα τα ήθελα μαζεμένα.... κάτι σαν ένα "μαγικό" πινακακι που θα το έχω πάντα μαζί μου.

Ευχαριστώ πολύ.
Καταγράφηκε
homo photographicus
Αποσυνδεδεμένος

μέλος του DPGR.

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #182 στις: 27 Απρίλιος 2013, 02:27:28 »

Καταρχήν να χαιρετίσω όλους στην παρέα αυτή και να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με τα σχόλια τους με βοήθησαν να ξεμπλέκω λίγο τα περί φωτογραφίας.

Μόλις πριν λίγες μέρες αγόρασα μια nikon d3200 18-105 και θα ήθελα μια λίστα με τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω για να βγάλω μια σωστή φωτογραφία.

Το ξέρω ότι όλα αυτά αναφέρονται κάπου εδώ αλλά θα τα ήθελα μαζεμένα.... κάτι σαν ένα "μαγικό" πινακακι που θα το έχω πάντα μαζί μου.

Ευχαριστώ πολύ.

Γειά σου και Καλώς ήρθες.

Σχετικά με αυτά που ρωτάς.
Ψάξε εδώ   :   http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=54.0

και μέσα στις 24 σελίδες με τα τόσα πολλά θέματα και τις σχετικές ερωτήσεις που έχουν κάνουν πολλοί άλλοι, σίγουρα θα βρής τις απαντήσεις που ζητάς.

Στην περίπτωση που δεν βρής κάποια απάντηση που δεν σε καλύπτει ή που δεν καταλαβαίνεις ακριβώς, τότε ρωτάς πάλι γιά αυτό το συγκεκριμένο στο θέμα που ήδη υπάρχει.

Ρωτάς πράγματα που έχουν ερωτηθή και ξαναερωτηθή και που έχουν δωθεί απαντήσεις Πχ γιά  :
DOF-βάθος πεδίου
macro
πορτραίτο (γενικά)
φωτογράφιση κινουμένων αντικειμένων
νυκτερινή φωτογράφιση κλπ..κλπ

Όλα αυτά τα θέματα υπάρχουν ήδη

Περιμένεις από άλλους να αφιερώσουν κάποιον χρόνο και να κάτσουν να απαντήσουν σε αυτά που ρωτάς, αλλά εσύ δεν αφιερώνεις χρόνο γιά τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν (ενώ οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σου σε περιμένουν στο link που σου έγραψα).

« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απρίλιος 2013, 02:48:02 από homo photographicus » Καταγράφηκε

Μην κάνετε ''ψυχανάλυση'' της φωτογραφίας. Εγώ είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και εσείς δεν είστε επαγγελματίες κριτικοί.

Μιά φωτογραφία, λέει περισσότερα από 1000 λέξεις.
Όταν λοιπόν κάποιος λέει τί θέλει να πή μιά φωτογραφία, είναι μόνον....όταν αυτή δεν λέει τίποτα.

http://enasaplosfotografos.blogspot.com/
panaxagr
*
Αποσυνδεδεμένος

canon 550D

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #183 στις: 27 Απρίλιος 2013, 02:34:36 »

http://www.photoeidolo.gr/N/7%20BOOK/index%202.html
κατεβασε το pdf
Καταγράφηκε

Canon 550D
EF S  18-135 IS
EF     100-400 IS USM L
EF     100 2,8 USM macro
norik
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #184 στις: 27 Απρίλιος 2013, 02:36:59 »

Ευχαριστώ πολύ.

Χωρις καμια δοση ειρωνιας και ειλικρινα καλοπροαιρετα,αυτες τις 6 φωτογραφιες θελεις να βγαλεις?Και μετα τελος?Αν σου ελεγε καποιος εξι συγκεκριμενες ρυθμισεις για καθε περιπτωση θα σε βοηθουσε?4-5 βασικα πραγματα να googlareis και να διαβασεις,θα αποκτησεις πολλα εφοδια για να τα χρησιμοποιησεις δημιουργικα βγαζοντας φωτογραφιες.

Φιλικα Γιωργος.
Καταγράφηκε
natasakl
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #185 στις: 27 Απρίλιος 2013, 07:10:19 »

Το ξέρω ότι αυτά που ρωτάω έχουν απαντηθεί, τα έχω διαβάσει κατά τόπους, και δεν θέλω να φωτογραφίσω μόνο αυτά τα 6 που σας ανάφερα, απλά επειδή είμαι αρχάρια και έχω πελαγώσει ανάμεσα σε f,iso, κλάσματα κτλ ήθελα μέχρι να εξοικειωθώ με όλα αυτά να μπορώ να βγάλω μια φωτογραφία λίγο καλή.
Να ας πούμε σήμερα το πρωί έχει μια καταπληκτική ανατολή και εγώ παρότι προσπάθησα δεν τα κατάφερα να βγάλω καλή φωτογραφία, αυτό θέλω: να μην χάνω στιγμές μέχρι καταφέρω να τα μάθω.
Ευχαριστώ και πάλι.
Καταγράφηκε
homo photographicus
Αποσυνδεδεμένος

μέλος του DPGR.

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #186 στις: 27 Απρίλιος 2013, 12:01:37 »

Το ξέρω ότι αυτά που ρωτάω έχουν απαντηθεί, τα έχω διαβάσει κατά τόπους, και δεν θέλω να φωτογραφίσω μόνο αυτά τα 6 που σας ανάφερα, απλά επειδή είμαι αρχάρια και έχω πελαγώσει ανάμεσα σε f,iso, κλάσματα κτλ ήθελα μέχρι να εξοικειωθώ με όλα αυτά να μπορώ να βγάλω μια φωτογραφία λίγο καλή.
Να ας πούμε σήμερα το πρωί έχει μια καταπληκτική ανατολή και εγώ παρότι προσπάθησα δεν τα κατάφερα να βγάλω καλή φωτογραφία, αυτό θέλω: να μην χάνω στιγμές μέχρι καταφέρω να τα μάθω.
Ευχαριστώ και πάλι.

Απ' ότι φαίνεται δεν ξέρεις από φωτ. μηχανές και ρυθμίσεις.
Πρώτα απ όλα να ξεκαθαριστή κάτι πολύ-πολύ απλό :
Δεν υπάρχουν ιδανικές-τυφλοσούρτης ρυθμίσεις και αν ρυθμίσεις κάτι "σωστά" γιά το τάδε καρρέ, μόλις στρίψεις την μηχανή λίγο ....πρέπει να κάνης διαφορετικές.

Γιά να μάθης αυτά που θέλεις, η σειρά είναι η εξής :

Α/ Αρχικά διαβάζεις το "βιβλιαράκι" της μηχανής που έχεις, γιατί αναφέρονται όλα που ρωτάς και θέλεις να μάθης.
Β/ Ψάχνεις και ξαναψάχνεις στο Forum και βρίσκεις ακόμα πιό αναλυτικές απαντήσεις σε πιό συγκεκριμένα πράγματα (αυτά που ρωτάς είναι υπερβολικά γενικά)
Γ/ Γιά να κάνης ερωτήσεις να μην  ανοίγεις "νέα" θέματα όταν υπάρχουν και μάλιστα αρκετά και οι ερωτήσεις σου να γίνονται πάντα στα σχετικές συζητήσεις και όχι εδώ κι εκεί, γιά να μπορούν και άλλοι στο μέλλον να βρίσκουν στίς σωστές συζητήσεις τις απαντήσεις που ψάχνουν κι όχι έδώ κι εκεί.

Πχ. λές

πορτραίτα : αν δεν καλύπτει το βιβλιαράκι που έχεις (και που προφανώς δεν διάβασες κάν) διάβασε ένα από τα ήδη υπάρχοντα στο Forum : http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=23655.0

Ανατολή-Δύση : http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=40590.0

και αν ψάξεις (δεν φαίνεται σχετική διάθεση) θα βρής περισσότερα και γιά πορτραίτα ...γιά Ανατολή-Δύση (είναι οι ίδιες συνθήκες) ...ψάξε στα πολλά "απορίες νέου" ...."άσχετος ρωτάει" ...... που υπάρχουν καμμιά δεκαριά σκόρπια εδώ κι εκεί και πρακτικά όλοι αυτοί κάνουν τις ίδιες και τις ίδιες ερωτήσεις και περιμένουν τις ως εκ θαύματος εύκολες και υπεαπλουστευμένες απαντήσεις γιά τέλειες φωτογραφίες.

Σημ.
Αφού διαβάσεις το βιβλιαράκι και φάς μέρες στα νήματα του Forum, κάνε μιά-μιά τις ερωτήσεις σου (συγκεκριμένες και όχι γενικές και μάλιστα βάζοντας και την φωτογραφία που δεν σε ικανοποιή και όχι δέκα μαζί που είναι όλη η Τεχνική της φωτογραφίας) και τότε θα δής το πόσο οι απαντήσεις θα είναι κατατοπιστικές και θα σε βοηθήσουν.
Τώρα θα ρωτάς γενικά και αν και όταν σου απαντήσει κάποιος..... θα ρωτάς να σου εξηγήση το τί εννοεί γιατί δεν ξέρεις ούτε τα βασικά.

Πάλι :
1- διάβασμα το βιβλιαράκι της μηχανής σου (κάνεις φωτογραφίες τέστ σε αυτά που διαβάζεις)
2- ψάξιμο στο Forum (και πάλι φωτογραφίες τέστ σε αυτά που σε ενδιαφέρουν)
3- μετά συγκεκριμένες ερωτήσεις στα σωστά νήματα.

----------------

και κάτι ακόμα :
Αφού φαίνεται δεν ξέρεις από Φωτ. μηχανές αρχικά δούλεψε την σαν κόμπακτ διαλέγοντας το Auto ή τα scenes και σιγά-σιγά κοιτώντας τις ρυθμίσεις που διαλέγει, θα αρχίσης να καταλαβαίνης το ποιές είναι οι "ιδανικές" ρυθμίσεις που χρειάζονται.

Λέω "ιδανικές" γιατί αυτές είναι άκρως σχετικές και άλλο τί ρυθμίζει η μηχανή άλλο τί το τι θα θέλεις εσύ σαν αποτέλεσμα.
Ιδανικές ρυθμίσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες γιά να τραβηξης κάτι όπως εσύ θέλεις και που πιθανόν γι άλλους....να είναι "λανθασμένες"

« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απρίλιος 2013, 12:04:10 από homo photographicus » Καταγράφηκε

Μην κάνετε ''ψυχανάλυση'' της φωτογραφίας. Εγώ είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και εσείς δεν είστε επαγγελματίες κριτικοί.

Μιά φωτογραφία, λέει περισσότερα από 1000 λέξεις.
Όταν λοιπόν κάποιος λέει τί θέλει να πή μιά φωτογραφία, είναι μόνον....όταν αυτή δεν λέει τίποτα.

http://enasaplosfotografos.blogspot.com/
Αξιολόγηση μηνύματος (1):
natasakl
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #187 στις: 27 Απρίλιος 2013, 16:31:29 »

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για το χρόνο σου!!!!
Θα τα διαβάσω όλα αυτά και θα κάνω αυτά που με συμβουλεύεις με την μηχανή μου, και θα επανέλθω πιο συγκεκριμένα την επόμενη φορά.
καλή συνέχεια!!!!!

(για αυτό που μου λες ότι δεν έγραψα την ερώτηση μου στην σωστή συζήτηση σορρυ αλλά είμαι νέα εδώ και δεν ήξερα που ακριβώς πρέπει  Smiley )
Καταγράφηκε
peperr
Συνδεδεμένος

Just shoot it..

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #188 στις: 27 Απρίλιος 2013, 16:42:27 »

Να ας πούμε σήμερα το πρωί έχει μια καταπληκτική ανατολή και εγώ παρότι προσπάθησα δεν τα κατάφερα να βγάλω καλή φωτογραφία, αυτό θέλω: να μην χάνω στιγμές μέχρι καταφέρω να τα μάθω

Κι εγώ, αν και φωτογραφίζω τα 4/5 της ζωής μου...
Νο money no honey κι αν δεν λιώσεις σε διάβασμα και δοκιμές ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ
Καταγράφηκε

E-3, E-1, 50/2, 9-18, 12-60, 14-35, 50-200 SWD, EC-14, HLD-4, FL-50R, MF-1
E-M5, E-P3, G5, 7.5/3.5, 12/2, 14/2.5, 17/1.8, 19/2.8, 25/1.4, 30/2.8, 45/1.8, 12-50, 14-42 OIS, 40-150R, 45-200 OIS, VF-2, MMF-2, HLD-6
OM 24/2.8, 35/2, 50/1.4, 50/3.5 Macro, 85/2, 135/2.8
panazk
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #189 στις: 19 Μάιος 2013, 13:19:24 »

Ώραιος pachinko, Wink ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
Αξιολόγηση μηνύματος (-1):
Σελίδες: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: