Στην παρούσα συζήτηση, για να ξεκινήσω με την πρώτη διευκρίνηση, δεν νοιώθω στο ελάχιστο ότι θίγομαι ως πρόσωπο και για αυτό το λόγο παρεμβαίνω. Αντίθετα νιώθω κολακευμένος από τις εξαιρετικές προσεγγίσεις των φωτογράφων, τους οποίους βαθύτατα ευχαριστώ, αν και πιστεύω ότι δεν μου αξίζει μια τόσο μεγάλη τιμή.
Η δεύτερη διευκρίνηση έχει να κάνει με τους φίλους φωτογράφους που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Θεωρώ, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι ο φίλος Vretakos, θα μπορούσε άνετα να κερδίσει την πρώτη θέση για την πρωτότυπη και ευφάνταστη σύνθεση ή ότι ο kritimanos, θα μπορούσε για το τολμηρό του βλέμμα να διακριθεί με την πρώτη θέση. Ο Γιόννεκ είχε κακή φωτογραφία; ο Νόβους; ο poe; Ή τα υπόλοιπα παιδιά των 12 πρώτων θέσεων υστερούσαν έναντι της δικής μου συμμετοχής; Ασφαλώς και όχι. Ήταν όλοι τους πολύ καλοί.
Αποφάσισα να συμμετάσχω στην κουβέντα, όχι με ύφος διαδακτικό ή με την έπαρση του νικητή (άλλωστε έχω γνωρίσει και την τελευταία θέση, πριν ξεκινήσει, η κάπως υπερβολική - το αναφέρω στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος- προέγκριση των φωτογραφιών ενός διαγωνισμού - διαγωνιζόμενου). Θα συμμετάσχω για χάρη της φωτογραφίας, τη φωτογραφία που όλοι αγαπάμε και όλοι θέλουμε (μας κάθεται βέβαια πολύ σπάνια, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα).
Για το διαγωνισμό αυτό είχα να επιλέξω από μερικές λήψεις που θεωρούσα επιτυχημένες, για να εξηγούμαι επιτυχημένες για να λάβω μέρος στο διαγωνισμό, δε σημαίνει ότι είναι και αυτές που σήμερα θα συμπεριλάβω σε ένα άλμπουμ με τα "καλύτερά" μου. Ορισμένες τις έχω ήδη ξεπεράσει. Αυτές είναι, ένα μικρό δείγμα:

Επίσης είχα διαθέσιμη και τη φωτογραφία που τελικά έστειλα στο διαγωνισμό.
Έβγαλα, ουκ έστιν αριθμός, φωτογραφίες με καθρέφτη τη διετία (ίσως και τριετία) 2005 - 2007. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των φωτογραφιών ήταν μια "τέλεια" αντανάκλαση, χωρίς να αποσπά το μάτι κάποιο άλλο στοιχείο εκτός από το υποκείμενο - υποκείμενα και το είδωλο - είδωλα. Περιττό να πω ότι οι αποτυχίες μου ήταν συντριπτικές, όπως μας συμβαίνει σε όλους συνήθως.
Η καλύτερη φωτογραφία, και αυτή που έχω κρατήσει μέχρι σήμερα, με καθρέφτη, είναι και αυτή που έχει και μια μικρή - αμαρτωλή ιστορία.
Είναι αυτή:

Η ιστορία της είναι ότι είχα συμμετάσχει με αυτή τη φωτογραφία στο διαγωνισμό του dpgr "Ψηφιακές Δημιουργίες". Και νομίζω ότι "ξεγέλασα" την επιτροπή, η οποία με τίμησε με την 8η θέση, ενώ η φωτογραφία μου δεν ήταν στο ελάχιστο "Ψηφιακή Δημιουργία".
Ευχαριστώ πολύ για όλα
Νικηφόρος
ΥΓ Ο noe έχει δίκιο, η φωτογραφία είναι πολύ καλύτερη αν την αντιστρέψεις.