Οι παρουσιάσεις και τα αφιερώματα σε φωτογράφους όντως συζητούνται από την καλλιτεχνική ομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν την ίδια άποψη για τον/την φωτογράφο -και γιατί θα έπρεπε άραγε; Το ίδιο και όσοι έρχονται να προσθέσουν τις κρίσεις τους με τα σχόλιά τους - κανένας δεν εκτίθεται αν γράψει ένα αρνητικό σχόλιο για κάποιο φωτογράφο που παρουσίασε ένα μέλος του dpgr. Εκτίθεται όμως αν αρχίσει να απαξιώνει χωρίς επιχειρήματα μια δουλειά, χωρίς να γνωρίζει ή να θέλει να μάθει, και κυρίως εκτίθεται όταν "επιτίθεται" προσωπικά στο γούστο, την επάρκεια, τις προθέσεις κλπ του μέλους που ανέβασε το αφιέρωμα ή που εξέφρασε διαφορετική άποψη.
Επειδή παρακολουθώ αυτές τις συζητήσεις πολύ πριν γίνω μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας, βλέπω ότι ενώ από τους συντονιστές και τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας υπάρχει πάντα μια προσπάθεια να τοποθετούνται νηφάλια, με χαμηλούς τόνους και κυρίως εστιασμένα πάντα στο ζητούμενο της δουλειάς που παρουσιάζεται, από άλλους επιχειρείται συχνά μια πόλωση, ένα κλίμα τεχνητής έντασης, αμφισβήτησης και προσωπικών υποδείξεων, που κουράζει και απογοητεύει. Ας προσπαθήσουμε με τη συμπεριφορά μας να τιμήσουμε περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται εδώ μέσα (σπάνια πράγματι σε παρόμοια σάιτ) να παρουσιαστεί με τεκμηριωμένες αναφορές το έργο σημαντικών φωτογράφων.
Αγαπητε anef,
η παρουσιαση ενος φωτογραφου (δημιουργου?) ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα κριθει κατω απο ορισμενες περιπτωσεις.Θετικα αν καποιος εκτιμησει τη δουλεια του και αρνητικα αν οχι.Αυτο συγνωμη αλλα δεν ξερω αν σημαινει μη σεβασμος στο προσωπο του Panchinko(

).Οσοι εχουν αρνητικη αποψη για τον φωτογραφο δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζουν την προσπαθεια του παρουσιαστη να ψαξει να βρει,να διαβασει,να συζητησει,να μοιραστει τις γνωσεις του.Αυτο παλι ομως δεν σημαινει οτι ολοι (καλοι η' κακοι φωτογραφοι)πρεπει να συμφωνησουν με τον παρουσιαζομενο φωτογραφο και το εργο του!Στον jl εκθειαστηκε η ηλικια του,η τεχνικη του,η επιτυχια του και απο μερικους η φωτογραφια του.Για το τελευταιο,προσωπικα εγω αμφιβαλλω και πολυ μαλιστα.Αν η γνωμη μου κουραζει και απογοητευει το ιδιο συμβαινει και σε μενα οταν καποιοι εκθειαζουν το εργο του.Επισης η πολυ καλη δουλεια του σαιτ (που αναγνωριζω ως ενα μερος εγω προσωπικα-το ξαναγραφω εγω προσωπικα για να μην μπαινουν ολοι σ'ενα καζανι) οφειλεται οχι μονον στους συντελεστες οπως γραφεις αλλα και σε μερικους επιδοξους φωτογραφους που προσπαθουν χωρις να εχουν τη τυχη (η'την ποιοτητα αν θες του jl) και πολλες φορες εισπραττουν την αδιαφορια απο τους υπολοιπους του σαιτ..Φιλικα