Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
22 Μάιος 2013, 04:37:23

+  DPGR Virtual Community  

Σελίδες: 1 ... 357 358 359 360 361 [362] 363 364 365 366 367 ... 416 |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Έγχρωμη Καλλιτεχνική Φωτογραφία  (Αναγνώστηκε 499638 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
apokyr
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5415 στις: 02 Μάρτιος 2012, 17:06:37 »

Και γω θα λεγα οτι προτιμω η αισθητικη της φωτογραφιας να μην προερχεται (ή εστω οσο το δυνατον λιγοτερο) απο την -ετσι και αλλιως τεχνικη φυση του μεσου- αλλα απο τον ιδιο τον φωτογραφο, την ματια του, την ψυχη του τελος παντων.
Αν ο φωτογραφος χρησιμοποιησει το μεσο μονο για να ικανοποιησει την αναγκη του για εκφραση και οχι τις διαφορετικες παραλλαγες αυτου τοτε το κανει να περναει απαρατηρητο.
Στις συγκεκριμενες φωτογραφιες του momos η ιδιαιτεροτητα του μεσου φωναζει απο μακρια για να μας καθορισει την αισθητικη.
Καταγράφηκε

momos
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας

~ ~ ~ | ~ ~ ~

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5416 στις: 02 Μάρτιος 2012, 18:09:22 »

λιγο καθυστερημενα..
Είναι νομίζω κατανοητό πως όταν δημιουργούμε μια φωτογραφία, το δημιουργούμε με την έννοια της επιλογής μηχανής, φακού, φιλμ, αισθητήρα, θέματος, γωνίας λήψης, τρόπος εμφάνισης του φιλμ, τρόπος επεξεργασίας του ψηφιακού αρχείου, εκτύπωσης, κορνίζας, επιλογής χώρου και τρόπου παρουσίασης, - ελπίζω να μην ξέχασα κάτι - προβάλλουμε μια αισθητική πρόταση.
συμφωνω με την αρχη και το τελος. δημιουργια ειναι η αισθητικη προταση.
κατα την γνωμη μου, δεν ξεχασες κατι, μαλλον ειπες περισσοτερα απ οτι επρεπε.
παραδειγμα..
και ο ψαρας επιλεγει μηκος και παχος πετονιας, καλαμι, ειδος δολωματος, τοπους ψαρεματος. θα μου πεις τωρα οτι καταληγουν τα ψαρια στις κοιλιες μας..
θα το παω παραπερα. βαλσαμωνει με χιλιους δυο τροπους (τυπου επεξεργασιας photoshop) και μετα αποφασιζει ''πλαισια'' παρουσιασης, τα ταριχευμενα ψαρια του.
συγνωμη, ολη αυτη η κατασταση δεν ειναι δημιουργια, για μενα. γιατι αυτο μπορει να επαναληφθει τεχνικα, απο καποιον αλλον καλυτερα.
η διαφορα αυτης της υποτιθεται δημιουργικης προσπαθειας με την φωτογραφια, εγκειται στο γεγονος οτι η φωτογραφια πρεπει να ειναι τουλαχιστον μη επαναληψιμη ακομα και απο τον ιδιο τον φωτογραφο. αντιθετα με τα ταριχευμενα ψαρια που μπορει να ειναι διαφορετικα στην ψυχη Tongue αλλά οπτικα παραμενουν το ιδιο ειδος. σαρδελα, γαβρος, πιρανχας.

τα ανεφερα αυτα γιατι η δικια μου κατανοηση περι δημιουργικης αισθητικης προτασης μεσω φωτογραφιων,ειναι διαφορετικα κατανοητη και εχει να κανει πρωτα με το μη-επαναληψιμο (μη-μανιερα) και κατα δευτερον με συνολο προτασης και οχι με μεμονωμενη φωτογραφια. μια μεμονωμενη φωτογραφια μπορει να ειναι καλλιστα συμπτωση-τυχη-αγνωσια εκ μερους του δημιουργου.
------------------------------
δυστυχως αυτα τα θεωρητικα-αποψεις επρεπε να λεγονται αλλου και οχι στο παρον νημα, εις βαρος των φωτογραφιων ή των σχολιων πανω σε συγκεκριμενες φωτογραφιες. αλλα που ειναι αυτο το νημα ομως..

Δεν μιλάω θεωρητικά. Μπορεί να λέω και χαζομάρες αλλά αυτά που γράφω νομίζω ότι αφορούν την κριτική φωτογραφιών γι' αυτό και τα γράφω κάτω από φωτογραφίες και με αφορμή φωτογραφίες. Δεν είμαι θεωρητικός της φωτογραφίας και ούτε θέλω να γίνω. Θέλει πάρα πολύ διάβασμα και αφιέρωση χρόνου σε συγκεκριμένη κατεύθυνση που προσωπικά  δεν έχω να διαθέσω.

Σ' αυτά που γράφεις το παράδειγμα του ψαρά με μπέρδεψε γιατί δεν μπορώ να δω που κολλάει με την  δημιουργία στη φωτογραφία και τις επιλογές του δημιουργού.

Μια φωτογραφία δεν είναι ένα άυλο μεταφυσικό δημιούργημα, ανεξάρτητα αν μπορεί να δώσει αφορμές για πνευματικές αναζητήσεις. Είναι ένα υλικό, χειροπιαστό αντικείμενο και σαν τέτοιο κουβαλάει την αισθητική του δημιουργού του σε όλα τα στάδια μέχρι να φτάσει στα μάτια του θεατή.
Μια φωτογραφία με λόγο πλευρών 1:3 είναι μια επιλογή. Μια φωτογραφία με δεδομένη επεξεργασία είναι επίσης επιλογή. Μια φωτογραφία τυπωμένη σε διαστάσεις 2Χ3 μέτρα το ίδιο όπως και μια φωτογραφία σε μια κορνίζα χρυσοποίκιλτη, μια φωτογραφία εκτεθειμένη σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Όλα  είναι επιλογές που οικοδομούν μια συνολική αισθητική πρόταση του δημιουργού. Αυτό είπα. Δεν ξέρω αν διαφωνείς σ' αυτό.

Το ότι και άλλοι μπορεί να κάνουν την ίδια επεξεργασία ή να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο φακό ή φωτογραφική μηχανή δεν λέει και τίποτε. Δεν αναιρεί τις επιλογές μας και την «επίδραση» μικρότερη ή μεγαλύτερη αυτών στους θεατές.

~~~

μια φωτογραφια μου λοιπον, για να μην βγω τελειως οfftopic, δυστυχως μεμονωμενη και ασχετα απο φωτογραφικη αποψη.

Η φωτογραφία σου προσωπικά μου αρέσει πολύ.  thumbs up thumbs up thumbs up Αν την έκανες χωρίς άποψη τότε:

Παράθεση από: μητσοςενα
...και κατα δευτερον με συνολο προτασης και οχι με μεμονωμενη φωτογραφια. μια μεμονωμενη φωτογραφια μπορει να ειναι καλλιστα συμπτωση-τυχη-αγνωσια εκ μερους του δημιουργου. ..
   Tongue Tongue Δεν φταίω εσύ τα γράφεις...

Ανήκει σ' εκείνη την κατηγορία, για τις δικές μου πάντα κατηγοριοποιήσεις,  όπου ένα οικείο περιβάλλον μεταμορφώνεται μαγικά σε μια σουρεαλιστική σκηνή.

Γιατί όμως δεν την έκανες τετράγωνη και ασπρόμαυρη;  Cool Cool
« Τελευταία τροποποίηση: 02 Μάρτιος 2012, 18:12:06 από momos » Καταγράφηκε

CSpanos(lolo86 )
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5417 στις: 02 Μάρτιος 2012, 20:21:53 »

λιγο καθυστερημενα...

αυτη ειναι απλως μια ευπεπτη εικονα. "παστρικα" ολα βεβαια αλλά ποσο σε κραταει mitsos1 αυτη η εικονα Huh. ενα λεπτο? αυτες οι φωτογραφιες πετυχαινουν οταν αιφνιδιαζουν το θεατη. εγω δεν τη βρισκω αφοπλιστικη στιγμη οσο κι αν προσπαθεις να μου το λανσαρεις. μηπως να ταν δυο τα σκυλακια - ταριχευμενα ή μη - και να δινανε "φιλακια" κατω απο τα σκεπασματα οπως στις ταινιες που υπονοοντουσταν οι τολμηρες σκηνες. λεω τωρα οτι από ελλειψη φαντασιας πασχει.

Καταγράφηκε

mitsos1
Συνδρομητής
Αποσυνδεδεμένος

dimitris apostolos

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5418 στις: 02 Μάρτιος 2012, 20:36:14 »

Γιατί όμως δεν την έκανες τετράγωνη και ασπρόμαυρη;  Cool Cool
γιατι το συγκεκριμενο ψαρακι που επιασα μου ζητουσε 0,18mm πετονια. δεν παω με το τι θελω αλλά με το τι θελει το καθε ψαρι μου Tongue Cool

ναι η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι αφοπλιστικη στιγμη. δεν τα καταφερνω μ αυτες.
σ ευχαριστω για το ''παστρικια'' και για το σχολιο σου. χαιρετάω
Καταγράφηκε

Alexis1979
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5419 στις: 03 Μάρτιος 2012, 19:15:42 »

Καταγράφηκε

Don't Stop till U get Enough
apokyr
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5420 στις: 04 Μάρτιος 2012, 19:20:00 »

Παιζοντας με το κινητο...
Καταγράφηκε

Samson
Michael Golovanis
Συνδρομητής
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5421 στις: 04 Μάρτιος 2012, 19:43:54 »

Καταγράφηκε
N4505
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5422 στις: 04 Μάρτιος 2012, 22:29:37 »

Καταγράφηκε

mitsos1
Συνδρομητής
Αποσυνδεδεμένος

dimitris apostolos

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5423 στις: 04 Μάρτιος 2012, 22:37:06 »

να ειχες καμμια 20αρια τετοιες..
Καταγράφηκε

N4505
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5424 στις: 04 Μάρτιος 2012, 22:51:30 »

να ειχες καμμια 20αρια τετοιες..

Ήταν τυχαίο εύρημα όπως κατάλαβες σε εκδρομή στη φύση..  Cool
Ευχαριστώ  χαιρετάω

Καταγράφηκε

Alexis1979
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5425 στις: 05 Μάρτιος 2012, 22:44:52 »

Καταγράφηκε

Don't Stop till U get Enough
momos
Αποσυνδεδεμένος

~ ~ ~ | ~ ~ ~

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5426 στις: 06 Μάρτιος 2012, 21:19:28 »

Παιζοντας με το κινητο...
. .

...Και γω θα λεγα οτι προτιμω η αισθητικη της φωτογραφιας να μην προερχεται (ή εστω οσο το δυνατον λιγοτερο) απο την -ετσι και αλλιως τεχνικη φυση του μεσου- αλλα απο τον ιδιο τον φωτογραφο, την ματια του, την ψυχη του τελος παντων...
κλπ κλπ κλπ

Smiley Χμ... Μάλιστα.

Στα μάτια μου η τρίτη, αν και φαινομενικά «συνηθισμένη» ξεπερνάει τη λεπτή γραμμούλα πειραματισμού  με την τεχνική φύση του μέσου και αναμνηστικού καθημερινού στιγμιότυπου.
Μπορώ μάλιστα να τη φανταστώ σαν την αρχή μιας ενδιαφέρουσας σειράς όπου τα επιλεγόμενα στοιχεία που «προσθέτει» η φωτογραφική  μηχανή θα κρατηθούν σταθερά και το παιχνίδι θα παίζεται εντός του πλαισίου της φωτογραφίας. Φυσικά είναι μια γνώμη πάντα στην κρίση του δημιουργού...

...μόνο μέσα, birthday...

| 

~~~

Καταγράφηκε

apokyr
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5427 στις: 06 Μάρτιος 2012, 21:21:27 »

Μα γιαυτο γραφω ''παιζοντας'' με το κινητο και οχι φωτογραφιζοντας
Καταγράφηκε

momos
Αποσυνδεδεμένος

~ ~ ~ | ~ ~ ~

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5428 στις: 06 Μάρτιος 2012, 21:22:58 »

Μα γιαυτο γραφω ''παιζοντας'' με το κινητο και οχι φωτογραφιζοντας

Τότε να μεταφέρουμε τη συζήτηση στα παιχνίδια και όχι στις φωτογραφίες... Grin
Καταγράφηκε

rudi
Συνδρομητής
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #5429 στις: 07 Μάρτιος 2012, 16:00:47 »

Καταγράφηκε

I used to think that hippocampus was where hippopotamii study.
Spectacles, testicles, wallet and watch
Σελίδες: 1 ... 357 358 359 360 361 [362] 363 364 365 366 367 ... 416 |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: