Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
23 Μάιος 2013, 13:38:20

+  DPGR Virtual Community  

Σελίδες: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Η σημασία της επιλογής φωτογραφικής μηχανής, μύθοι και πραγματικότητα.  (Αναγνώστηκε 40615 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
petrospyr
*
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας

Feelin' Fine!

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #255 στις: 21 Δεκέμβριος 2012, 07:59:41 »

καλησπερα,

ειμαι νεο μελλος και αγαπησα το forum! διαβασα τυχαια το αρθρο kai ενθουσιαστικα το γραψιμο και απο το περιεχομενο!! ειμαι νεος στην φωτογραφια και εδω και 2 βδομαδες ξεκινησα μαθηματα κιολας απανω στο αντικειμενο!!εχω ψαξει απιστευτα για να καταληξω σε μια μηχανη ,με ολους οσους συμβουλευομουν εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις να με στελνουν σε dslr!! ενδιαφερομαι για το street photography και θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες μηχανες (γυρω στα 400ευρω) ωστε να αγορασω και να ξεκινησω και εγω να βγαινω στους δρομους και να φωτογραφιζω!! (oxi dlsr)

ευχαριστω εκ των προτερων

Αγαπητέ φίλε, πρόσφατα έψαξα το ζήτημα που σε απασχολεί για λογαριασμό κάποιου καλού μου φίλου.

Πιστεύω ότι η sony RX100 είναι μια εξαιρετική λύση για την χρήση που ζητάς αλλά ξεφεύγει απο το budget σου λιγάκι.

Απο την άλλη η fuji x10 σκίζει, αλλά σύντομα περιμένουμε το νέο μοντέλο, την Χ20.

Τέλος έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις lumix, καθώς με την LX3 μου είχα τραβήξει ωραία πράγματα. Κυκλοφορεί πλέον η LX7, η οποία είναι νέο μοντέλο, κι αν αφήσεις στην άκρη το αργό ζουμ και το κακό της flash, είναι διαμάντι.

Εδώ μερικές φωτογραφίες της LX3, έτσι για την ιστορία

August in Greece by Spyros P, on Flickr

Dev Deepavali offerings, Varanasi by Spyros P, on Flickr

Small Prespa lake by Spyros P, on Flickr

The old men of Iraklia... by Spyros P, on Flickr

Ghost Girl   [explored] by Spyros P, on Flickr

Ganges Mayhem! by Spyros P, on Flickr

Pushkar Nomad [explored] by Spyros P, on Flickr
Καταγράφηκε

Σώμα: 1,75, 87 κιλά, αθλητικός
Φακοί: Αριστερά-μυωπία 0,75, αστιγματισμός 0,50
          Δεξιά- μυωπία 0,50, αστιγματισμός 0,50
Αξεσουάρ: δεξί και αριστερό χέρι μοντέλο 1986
               πόδια ορειβατικού τύπου
               κοιλιά 7.500 cc
didinos
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #256 στις: 21 Δεκέμβριος 2012, 13:47:52 »

Αγαπητέ φίλε, πρόσφατα έψαξα το ζήτημα που σε απασχολεί για λογαριασμό κάποιου καλού μου φίλου.

Πιστεύω ότι η sony RX100 είναι μια εξαιρετική λύση για την χρήση που ζητάς αλλά ξεφεύγει απο το budget σου λιγάκι.

Απο την άλλη η fuji x10 σκίζει, αλλά σύντομα περιμένουμε το νέο μοντέλο, την Χ20.

Τέλος έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις lumix, καθώς με την LX3 μου είχα τραβήξει ωραία πράγματα. Κυκλοφορεί πλέον η LX7, η οποία είναι νέο μοντέλο, κι αν αφήσεις στην άκρη το αργό ζουμ και το κακό της flash, είναι διαμάντι.

Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση!!
οι φωτογραφικες που μου στελνεις ειναι αυτο που ψαχνω!
θα ηθελα να σε ρωτησω την γνωμη σου για τις εξης καμερες:
1. Samsung EX2F
2. Nikon COOLPIX P7100
3. Nikon Coolpix P7700
4. canon g12
5. καποια απο τις PEN
Επισης ολες οι παραπανω καμερες εχουν δυνατο manual ωστε να μπορω να κανω και στην πραξη οτι λεμε στα μαθηματα?
Υ.Γ.1 Γενικα για μια καμερα δρομου ποια ειναι τα σημαντικα στοιχεια? ¨(π.χ.iso,ανταποκριση)
Υ.Γ.2 ποιο ειναι το φθηνοτερο και καλυτερο site για αγορα?

« Τελευταία τροποποίηση: 21 Δεκέμβριος 2012, 13:54:09 από didinos » Καταγράφηκε
petrospyr
*
Αποσυνδεδεμένος

Feelin' Fine!

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #257 στις: 21 Δεκέμβριος 2012, 14:09:43 »

Πρώτα απ'όλα πρέπει να ξέρεις ότι όσα μέλη υπάρχουν στο site, άλλες τόσες διαφορετικές γνώμες θα ακούσεις.

Προσωπικά λοιπόν, χωρίς να θέλω να πω ότι είναι κακές μηχανές, ποτέ δεν γούσταρα καμία compact nikon. Τις samsung δεν τις ξέρω, αλλά το f1.4 είναι όσο να ναι ευκολία. Βέβαια, πρέπει να κάνεις μια βόλτα απ το flickr, να μπεις στα γκρουπ των μηχανών που σε ενδιαφέρουν, και να δεις πολλές φωτογραφίες για να σχηματίσεις μια καλύτερη άποψη γι αυτές. Εξ ίσου σημαντικό να βγεις στα μαγαζιά και να τις πιάσεις στα χέρια σου.

Η canon είναι πολύ επιτυχημένη σαν σειρά, και γενικά δεν την αντιπροτείνω. Τουναντίον, αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να θες να τραβήξεις υποβρύχια κάποια στιγμή, η canon βγάζει μια φτηνή αλλά εξαιρετική υποβρύχια θήκη, και η μηχανή πάει πολύ καλά κάτω απ το νερό.

Για τα φτηνότερα και καλύτερα site, καθώς και για τα σημαντικά στοιχεία, υπάρχουν πολλά thread στο φόρουμ, μπορείς να τα ψάξεις αναλυτικά.

Τώρα για το manual πρόγραμμα που λες, νομίζω το πιο άμεσο και φωτογραφικό είναι της fuji, αλλά κι αυτό πρέπει να δεις σε εσένα πως κάθεται
Καταγράφηκε

Σώμα: 1,75, 87 κιλά, αθλητικός
Φακοί: Αριστερά-μυωπία 0,75, αστιγματισμός 0,50
          Δεξιά- μυωπία 0,50, αστιγματισμός 0,50
Αξεσουάρ: δεξί και αριστερό χέρι μοντέλο 1986
               πόδια ορειβατικού τύπου
               κοιλιά 7.500 cc
handrian
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #258 στις: 21 Δεκέμβριος 2012, 15:04:11 »

ενδιαφερομαι για το street photography και θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες μηχανες (γυρω στα 400ευρω) ωστε να αγορασω και να ξεκινησω και εγω να βγαινω στους δρομους και να φωτογραφιζω!! (oxi dlsr)

είμαστε εκτός θέματος, υπάρχουν άλλες ενότητες που αναφέρονται στην επιλογή φωτογραφικής, άλλο σκοπό είχε η συγκεκριμένη ενότητα.

Όσον αφορά το θέμα της επιλογής φωτογραφικής, εγώ θα σου πρότεινα αυτήν που χρησιμοποιώ αυτήν την περιόδο, την Samsung NX1000 (περίπου 390€), εμένα με έχει βολέψει.

Όσον αφορά το f1.4 μιας κόμπακτ, το f3.5 σε APS σου δίνει μικρότερο βάθος πεδίου από το f1.4 της Samsung EX2F (ισοδύναμο f σε FF: 3,5Χ1,5= 5,25 < 1,4Χ4,65 = 6,51)

Καταγράφηκε

lexluthor
Συνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #259 στις: 21 Δεκέμβριος 2012, 19:34:24 »

ενδιαφερομαι για το street photography και θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες μηχανες (γυρω στα 400ευρω) ωστε να αγορασω και να ξεκινησω και εγω να βγαινω στους δρομους και να φωτογραφιζω!! (oxi dlsr)

είμαστε εκτός θέματος, υπάρχουν άλλες ενότητες που αναφέρονται στην επιλογή φωτογραφικής, άλλο σκοπό είχε η συγκεκριμένη ενότητα.

Όσον αφορά το θέμα της επιλογής φωτογραφικής, εγώ θα σου πρότεινα αυτήν που χρησιμοποιώ αυτήν την περιόδο, την Samsung NX1000 (περίπου 390€), εμένα με έχει βολέψει.

Όσον αφορά το f1.4 μιας κόμπακτ, το f3.5 σε APS σου δίνει μικρότερο βάθος πεδίου από το f1.4 της Samsung EX2F (ισοδύναμο f σε FF: 3,5Χ1,5= 5,25 < 1,4Χ4,65 = 6,51)

Ειδα την nx1000 και στα χαρτια την θεώρησα φοβερη περιπτωση. Ειδικα για τα 400 ευρω. Το οχι build in flash για μενα ειναι προσον και η έλειψη viewfinder δεν ειναι κατι που δε συμβιβάζομαι. Ομως κάπου διάβασα κάτι που με σταμάτησε. Οταν τραβας raw έχει 6 δευτερολεπτα αδράνειας απο καρέ σε καρέ επειδη γράφει στη μνημη. Ισχυει αυτο;
Καταγράφηκε

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

http://www.flickr.com/photos/55439732@N08/
lexluthor
Συνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #260 στις: 21 Δεκέμβριος 2012, 20:16:01 »

τοτε μιλάμε για φοβερη σχεση τιμης-αποδοσης
Καταγράφηκε

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

nikolaos_p.
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #261 στις: 22 Δεκέμβριος 2012, 09:21:52 »

Μήπως έχεις δει και τον Carl-Zeiss 16-80 για Sony σε αυτούς τους πωλητές?
Καταγράφηκε

lexluthor
Συνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #262 στις: 22 Δεκέμβριος 2012, 12:03:15 »

τοτε μιλάμε για φοβερη σχεση τιμης-αποδοσης

Η φοβερη σχέση τιμης απόδοσης είναι στους φακούς αν κάποιος χρησιμοποιεί το ebay. Για κάποιον λόγο που δεν έχω καταλάβει, πωλητές από Ιρλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Γερμανία, πουλάνε καινούργιους φακούς σχεδόν στην μισή τιμή από αυτήν που έχουν στην Νότια Κορέα που παράγονται και στα κανονικά καταστήματα.
Με τέτοιες τιμές, αποκτάς μια καλή γκάμα φακών στην τιμή που θα αγόραζες μόνο τον Sony-Zeiss 24 f1.8 για NEX ή τον Olympus 75 f1.8 για m4/3.

Eριξα μια ματιά στο ebay και ειδα οτι πωλούνται αρκετοι φακοι ΕΧ (με ενδιαφέρει ο σταθερος 20mm) να υποθέσω οτι οι φακοι αυτοι ειναι συμβατοι με τη σειρα NX απλά χωρις το i-function?
Mια δεύτερη ματια που έριξα ειδα πως δεν πωλειται και πουθενα η μηχανή μονο σώμα οποτε εισαι αναγκασμένος να πληρώσεις έξτρα αν δεν σου κανει ο 20-50.
Και παλι ομως ειναι δελαστικο πακέτο.
Καταγράφηκε

sakisf
**
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #263 στις: 23 Δεκέμβριος 2012, 19:29:22 »

EX ειναι για κάτι άλλο (το χρησιμοποιεί η Sigma στους τοπ φακούς της). NX για Samsung.

Δες εδώ για τιμές: http://serwis.mjmkielce.pl/akcesoria-fotograficzne-obiektywy-nx-c-25_26.html

Στέλνει Ελλάδα με αντικαταβολή στα 6 ευρώ.

Μπορεις να πουλησεις τον κιτ για 100 ευρω στο ebay και να αγοράσεις τον 20μμ στην ιδια τιμη.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Δεκέμβριος 2012, 19:48:09 από sakisf » Καταγράφηκε
Αξιολόγηση μηνύματος (1):
lexluthor
Συνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #264 στις: 23 Δεκέμβριος 2012, 20:37:02 »

EX ειναι για κάτι άλλο (το χρησιμοποιεί η Sigma στους τοπ φακούς της). NX για Samsung.

Δες εδώ για τιμές: http://serwis.mjmkielce.pl/akcesoria-fotograficzne-obiektywy-nx-c-25_26.html

Στέλνει Ελλάδα με αντικαταβολή στα 6 ευρώ.

Μπορεις να πουλησεις τον κιτ για 100 ευρω στο ebay και να αγοράσεις τον 20μμ στην ιδια τιμη.

Βρήκα στο e-bay τελικα γυρω στα 100ευρω. Αυτο ακριβως θα κανω. Μολις παραλαβω το κιτ  (που εντομεταξυ παρηγγειλα) θα βαλω πωλητηριο για τον 20-50.
:-)

Γενικά το πακετο έχει φοβερη σχεση τιμη αποδοσης στα χαρτιά. Θα επανέλθω οταν θα την εχω χρησιμοποιησει αρκετά με εντυπώσεις στο σχετικο τοπικ.

« Τελευταία τροποποίηση: 23 Δεκέμβριος 2012, 20:39:21 από lexluthor » Καταγράφηκε

pEtrOS33
Συνδρομητής
Αποσυνδεδεμένος

Είναι τιμή μου να αποτελώ απλό μέλος του DPGR

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #265 στις: 13 Φεβρουάριος 2013, 14:37:00 »

Δεν έχω διαβάσει πιο χρήσιμο post απ αυτό (το αρχικό) σ αυτό το forum...
Κάθε φορά που πιάνω τον εαυτό μου να χαλβαδιάζει κανένα καινούργιο "υπερεργαλείο"
μπαίνω,διαβάζω το άρθρο αυτό και έρχομαι στα ίσα μου ...
Μετά μελετάω με τις ώρες το thread με τους Μεγάλους Φωτογράφους,και ξεχνάω και DSLR των 20+ MP και εξωτικούς φακούς και τα πάντα....
Το συνιστώ ως θεραπεία στους shoping maniac με πρώτο εμένα βέβαια. Cool
Καταγράφηκε

Αξιολόγηση μηνύματος (1):
Γιάννης K.
*
Αποσυνδεδεμένος

Η φωτογραφία αντικατοπτρίζει την ίδια την ζωη !!!!

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #266 στις: 20 Φεβρουάριος 2013, 14:03:46 »

Καταρχάς καλησπέρα σε όλους και σε όλες !!! Θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Μου αρέσει πολύ το αντικείμενο της φωτογραφίας αλλά δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα αυτό. Είχα αγοράσει μια ψηφιακή φωτογραφική τύπου compact μάρκας Nikon η οποία ήταν καλή αλλά χάλασε.. Θέλω να αγοράσω μια καλύτερη και θα ήθελα την γνώμη σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!! Smiley Smiley
Καταγράφηκε
DeeperBlue
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #267 στις: 20 Φεβρουάριος 2013, 14:36:02 »

Καλώς όρισες Γιάννη..

ξεκίνα το διάβασμα απο δώ και σιγά σιγά θα βρεις αυτό που θέλεις:

Καταγράφηκε

Γιάννης K.
*
Αποσυνδεδεμένος

Η φωτογραφία αντικατοπτρίζει την ίδια την ζωη !!!!

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #268 στις: 21 Φεβρουάριος 2013, 13:10:58 »

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά !!! Πολύ χρήσιμα τα link που μου αποστείλλατε !!! thumbs up Κοιτούσα σε μερικά site κάποιες φωτογραφικές και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για μια που μου την πρότεινε και ένας φίλος.
http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=18715&osCsid=cf6f8daf009ed69e722f6af35e13a27a
Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες σας !!! Smiley Smiley
Καταγράφηκε
nikolaos-d
*
Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #269 στις: 21 Φεβρουάριος 2013, 14:32:31 »

Η D3100 είναι πολύ καλή entry-level DSLR, θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος. λόγω του ότι κυκλοφόρησε η νεότερη D3200 θα βρείς την D3100 σε καλή τιμή
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: