Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

 
Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
30 Απρίλιος 2017, 11:55:35

  +  DPGR Virtual Community  
| | | | |-Ανακοινώσεις (Συντονιστής: Dr_Michael)

Σελίδες: [1] |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Νέος τομέας: ΦωτοΓράφω  (Αναγνώστηκε 8146 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Dr_Michael
Ιδρυτής του DPGR
Διαχειριστής
*****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 10465


Panasonic LX3


Προφίλ WWW
« στις: 26 Σεπτέμβριος 2008, 16:05:15 »

Πρόκειται για μια νέα στήλη που κοσμεί την πρώτη σελίδα του DPGR και στην οποία όλα τα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αφού στείλετε προς έγκριση την καλύτερη φωτογραφία σας απαραίτητα συνοδευόμενη από ένα σύντομο κείμενο που θα περιγράφει τί είναι εκείνο που της δίνει – κατά την γνώμη σας - την ιδιαίτερη σημασία της.

«Μια καλή φωτογραφία, αποτελεί ένα θαύμα. Και έτσι όπως τα θαύματα δεν συμβαίνουν συχνά, το ίδιο και οι καλές φωτογραφίες».
Καλό είναι να θυμόμαστε αυτά τα λόγια του Josef Koudelka, όταν κρίνουμε την δουλειά μας και να μην έχουμε την ψευδαίσθηση πως οι φάκελοί μας είναι γεμάτοι από φωτογραφικά διαμάντια.
Ας μην είμαστε όμως τόσο αυστηροί. Μπορεί όλοι μας κάποια στιγμή, ευνοημένοι και από μια παραξενιά της τύχης να κάναμε μια καλή φωτογραφία ή τουλάχιστον να νιώσαμε ότι πλησιάσαμε αρκετά.

Ζητάμε λοιπόν να μας δείξετε μια τέτοια φωτογραφία και να γράψετε σε ένα κείμενο λίγων γραμμών τι είναι αυτό που την κάνει ιδιαίτερη για σας.
Στις φωτογραφίες, όπως και στα θαύματα, υπάρχουν πράγματα που δεν εξηγούνται.
Αποφύγετε λοιπόν μια διεξοδική ανάλυσή της.
Μπορείτε αν θέλετε, να αναφερθείτε σε ανεκδοτολογικά στοιχεία που θα αφορούν την στιγμή της λήψης, τον τρόπο που δουλέψατε, την ξεχωριστή σχέση που μπορεί να είχατε με το θέμα.
Μπορεί να είναι οτιδήποτε απ’ όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί. Εσείς θα αποφασίσετε.
Όμως σε κάθε περίπτωση το κείμενο που θα στείλετε, θα πρέπει να αντανακλά τις δικές σας σκέψεις και εμπειρίες και να είναι γραμμένο από σας.
Δεν θέλουμε την άποψη ή τα σχόλια κάποιου τρίτου για την φωτογραφία σας, ούτε την παράθεση ενός ποιήματος, τραγουδιού ή άλλου λογοτεχνικού αποσπάσματος, ακόμα και αν αποδίδουν πιστά το περιεχόμενό της.
Οι συντονιστές θα κρίνουν τις συμμετοχές με γνώμονα τον καλλιτεχνικό χαρακτήρα της φωτογραφίας και την πληρότητα του συνοδευτικού κειμένου ως εργαλείου καλύτερης κατανόησής της.

Η νέα στήλη «ΦωτοΓράφω», φιλοδοξούμε να αποτελέσει μια ευχάριστη και διδακτική εμπειρία για όλους μας.

Καλή επιτυχία!

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη. Σε περίπτωση έγκρισης, δικαίωμα επόμενης συμμετοχής θα υπάρχει μόνο μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Σε περίπτωση απόρριψης μπορείτε να ξαναδοκιμάσετε άμεσα.

2) Για να εγκριθεί και να αναρτηθεί μια υποβληθείσα φωτογραφία, θα πρέπει να λάβει  διαφορά τουλάχιστον δύο θετικών ψήφων από τα μέλη της συντονιστικής ομάδας του DPGR.

3) Ο φωτογράφος θα ενημερώνεται αυτόματα με e-mail σε περίπτωση έγκρισης ή απόρριψης της συμμετοχής του. Οι λόγοι της απόρριψης δεν θα αναφέρονται.
Ανάλογα με την επιτυχία της στήλης και τις συμμετοχές που θα υπάρξουν, ενδέχεται να μεσολαβεί κάποιο διάστημα από την έγκριση της φωτογραφίας έως την ανάρτησή της.

4) Οι φωτογραφίες θα αναρτώνται με χρονολογική σειρά στον νέο τομέα και θα εμφανίζονται για λίγες ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών, στην πρώτη σελίδα του DPGR.

5) Δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιπλέον σχολιασμού από κανέναν. Είτε απλό μέλος, είτε μέλος της συντονιστικής ή καλλιτεχνικής ομάδας. Η νέα στήλη θα δίνει φωνή στον φωτογράφο και μόνο σ’ αυτόν. Το DPGR διαθέτει πλήθος άλλων τομέων, που προσφέρουν δυνατότητα μιας πιο δια-δραστικής επικοινωνίας και παράθεσης κρίσεων και σχολίων. Προαιρετικά υπάρχει σχετικό πεδίο αν ο φωτογράφος επιθυμεί το σχολιασμό της, να δώσει και το URL της φωτογραφίας προς τον τομέα του Σχολιασμού ή έστω προς τη γκαλερί του.

6) (Τεχνικά χαρακτηριστικά) Η φωτογραφία που θα στείλετε θα πρέπει να έχει μέγεθος μικρότερο από 400kb. Ο τύπος του αρχείου θα πρέπει να είναι jpeg (.jpg)

Συμμετέχοντας στο νέο τομέα «ΦωτοΓράφω» συμφωνείτε και αποδέχεστε, ανεξαιρέτως, όλα τα παραπάνω.Η λέξη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι ουσιαστικό. Το ρήμα που προέρχεται από αυτή τη λέξη είναι Φωτογραφώ, αν και έχει επικρατήσει η λέξη: φωτογραφίζω.
Με αλλαγή στον τόνο έχουμε το εξής λογοπαίγνιο: «Φωτο-γράφω», από όπου και προέκυψε η ονομασία της νέας στήλης.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Μάρτιος 2010, 11:06:25 από Dr_Michael » Καταγράφηκε

Αξιολόγηση μηνύματος (14):
Σελίδες: [1] |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: