Εγγραφή | Χάσατε τον κωδικό;

 
Forum
Κάτω

* Πληροφορίες χρήστη Αρχική | Ημερολόγιο | Σύνδεση | Εγγραφή
30 Απρίλιος 2017, 23:49:54

  +  DPGR Virtual Community  
| | | | |-Ανακοινώσεις (Συντονιστής: Dr_Michael)

Σελίδες: [1] |   Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αξιολόγηση μηνυμάτων αντί για το κάρμα  (Αναγνώστηκε 22439 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Dr_Michael
Ιδρυτής του DPGR
Διαχειριστής
*****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 10465


Panasonic LX3


Προφίλ WWW
« στις: 04 Ιούνιος 2005, 13:46:04 »

Αγαπητά μέλη, λόγω της αλόγιστης και λανθασμένης  χρήσης που έγινε με το κάρμα, η ομάδα του DPGR αποφασίσαμε να το καταργήσουμε και αντ' αυτού να θεσπίσουμε ένα νέο σύστημα που θα αξιολογεί τα γραπτά μηνύματα. Ευελπιστούμε να μην υπάρξουν τα ίδια φαινόμενα και στο νέο σύστημα αν και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ανοχή.
Το νέο σύστημα βαθμολόγησης μηνυμάτων θα είναι πιθανότατα έτοιμο εντός του Σαββατοκύριακου. Επειδή κάνουμε δοκιμές, πολύ πιθανόν να βρεθείτε μπροστά σε λάθη, που θα είναι όμως προσωρινά για αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Καλή περιήγηση.  Smiley
« Τελευταία τροποποίηση: 04 Ιούνιος 2005, 14:10:53 από Dr_Michael » Καταγράφηκε

Dr_Michael
Ιδρυτής του DPGR
Διαχειριστής
*****
Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 10465


Panasonic LX3


Προφίλ WWW
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ #1 στις: 14 Ιούνιος 2005, 09:45:08 »

Το DPGR λειτούργησε και λειτουργεί με τη λογική ενός ζωντανού οργανισμού.
Δεν σχεδιάστηκε με θέσφατα και αντιδρά θετικά σε μηνύματα που προέρχονται από την καθημερινότητα αλλά και από τους χρήστες του.
Ως χρήστες νοούνται όλοι ανεξαιρέτως, από τον ιδρυτή, τους διαχειριστές και τους συντονιστές έως το πλέον όψιμο μέλος.
Μέσα από την πρώτη αλλά και την δεύτερη – και πιό ψύχραιμη - ανάγνωση της καθημερινότητας, αξιολογούνται και οι λειτουργίες του ζωντανού αυτού οργανισμού, όπως ήδη αναφέραμε.

Και μέσα από τη συνεχή διαδικασία της ωρίμανσης εντοπίζονται τα σωστά (τα οποία παραμένουν), τα λιγότερο σωστά (τα οποία βελτιώνονται) και τα λανθασμένα (τα οποία καταργούνται).

Στην τελευταία κατηγορία οδηγήθηκε και μιά λειτουργία του DPGR που παρότι θεσμοθετήθηκε με τις καλύτερες των προθέσεων και έπειτα από προσεκτική και επίπονη μελέτη παρομοίων συστημάτων αξιολόγησης από την διαχειριστική ομάδα, κατέληξε να λειτουργεί επιβαρυντικά.
Αναφερόμαστε στην αξιολόγηση με την λειτουργία του «κάρμα».

Στον απολογισμό του καταγράφουμε τα παρακάτω.
Αρκετές φορές επιβάρυνε τις μεταξύ των μελών σχέσεις. Η κακή έως κάκιστη χρήση του οδήγησε σε παρεξηγήσεις, ίντριγκες, μιζέριες, οσφυοκαμψίες και μικροψυχίες. Έγινε γραμμάτιο που απαιτούσε εξόφληση.
Όχι από όλους φυσικά.
Αλλά από τόσους όσους τελικά το οδήγησαν σε μιά κατάσταση τέτοια που πλέον δεν λειτουργούσε όπως το είχαμε οραματιστεί.
Άλλοτε λειτούργησε. Ξεχώρισε ανθρώπους με προσφορά. Τους επιβράβευσε, όχι φυσικά μιά απρόσωπη υπολογιστική ρουτίνα, αλλά ένα σύνολο χρηστών.
Έκανε καλό αρκετές φορές. Κι αυτός ήταν ο λόγος που μας ώθησε στον προβληματισμό για την συνέχεια της ύπαρξης ενός αξιολογικού συστήματος.

Πολλές οι συζητήσεις που κατά καιρούς είδαμε να γεννιούνται.
Υπάρχουν εκείνοι που κατανόησαν την ανάγκη για κάποιο σύστημα αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των χιλιάδων ψευδώνυμων και ουσιαστικά ανώνυμων χρηστών. Υπάρχουν και άλλοι που το αμφισβήτησαν.

Σκοπός της διαχειριστικής και συντονιστικής ομάδας ήταν και παραμένει η εύρρυθμη αλλά και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο site, με την ελαχιστοποίηση – αν δεν είναι δυνατή η απάλειψη – των αντεγκλήσεων.

Έτσι αποχαιρετούμε μετ’επαίνων τη λειτουργία του κάρμα.
Και χαιρετίζουμε μιά νέα λειτουργία. Αυτήν της καθιέρωσης της δυνατότητας βαθμολόγησης του κάθε μηνύματος. Το κάθε γραπτό και δημόσιο μήνυμα λοιπόν μπορεί να αξιολογηθεί από τα χαρακτηριστικά smileys που πλεόν εμφανίζονται στο τέλος του, κάτω δεξιά. Το κάθε μέλος που έχει 50 και πλέον μηνύματα έχει τη δυνατότητα να κρίνει θετικά ή και αρνητικά το μήνυμα του χρήστη που επιθυμεί. Η δυνατότητα αυτή ισχύει και για παλαιότερα μηνύματα, φυσικά.
Προσέξτε όμως. Υπάρχει ένας φυσικός περιορισμός. Οι αξιολογήσεις – θετικές και αρνητικές, στο σύνολό τους – δεν μπορούν να είναι περισσότερες από μία, ανά ημέρα. Μην το θεωρήσετε λίγο. Δεν είναι. Είναι 30 αξιολογήσεις το μήνα.

Κάτω (και αριστερά) από κάθε μήνυμα εμφανίζεται η αξιολόγησή του ΑΝ έχει δεχθεί τουλάχιστον μία θετική ή αρνητική αξιολόγηση. Δείτε και την ακόλουθη εικόνα :

- Μία ολόκληρη μπλε καμερούλα = 3 θετικοί πόντοι, Μία ολόκληρη κόκκινη καμερούλα = 3 αρνητικοί πόντοι.
- Όλες οι αξιολογήσεις είναι πλέον ορατές από όλους. Για να τις δείτε κάνετε κλίκ πάνω στις καμερούλες.
- Η συνολική αξιολόγηση κάθε χρήστη δεν εμφανίζεται σε κανέναν, παρά μόνο χρησιμοποιείται σε ελέγχους π.χ. για τη βαθμολόγηση στην κριτική.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι.
Παρατηρούσαμε και είδαμε.
Μας μιλήσατε και σας ακούσαμε.
Ζητήσατε και το κάναμε.

Ελπίζουμε οτι το νέο σύστημα θα επιφέρει δικαιότερη αξιολόγηση, θα αναδείξει μέλη που μοχθούν για το κοινό καλό, μέλη που επιδεικνύουν υψηλή ποιότητα έργου, μέλη που δρουν συλλογικά και ομαδικά. Πλέον, επώνυμα.
Με την σωστή χρήση επίσης, θα λειτουργήσει και στην δικαιότερη και συλλογικότερη κατάδειξη αντικανονικών συμπεριφορών, από μέλη που καταχρώνται την ανοχή και την ευγένεια των υπολοίπων. Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζουμε μιά σειρά από στατιστικά, όπως τα καλύτερα μηνύματα της εβδομάδας/του μήνα κ.τ.λ. Τα στατιστικά αυτά θα δωθούν στη δημοσιότητα μετά από μερικές μέρες λειτουργίας του νέου συστήματος.

Από τον κάθε έναν από όλους εμάς εξαρτάται και η πορεία του νέου συστήματος.
Παρακαλούμε πολύ, όλοι μαζί, να το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις. Μην το αντιμετωπίσουμε με προκρούστεια λογική. «Είμαι καλός αν έχω πολλά θετικά – θα είμαι καλύτερος αν έχω περισσότερες θετικές αξιολογήσεις – ας δώσω μπας και μου δώσουν…». Έτσι δεν θα λειτουργήσει παρά μόνο ως τροχοπέδη στην συνεχή και με μόχθο βελτίωση του DPGR που όλοι επιδιώκουμε.

Παρακαλούμε χρησιμοποιείστε το νέο σύστημα με σύνεση και σκεφτείτε πριν δώσετε την θετική ή την αρνητική σας αξιολόγηση. Αν απλά διαφωνείτε με μία τεκμηριωμένη άποψη, τότε απαντήστε και εσείς τεκμηριωμένα αντί να αξιολογήσετε αρνητικά. Επίσης δώστε στο νέο σύστημα μία περίοδο «χάριτος» 1 μήνα πριν αρχίσετε τις προτάσεις / παράπονα κ.τ.λ.

Κλείνοντας ευχόμαστε για την αποδοχή του και την καλή του χρήση από την κοινότητα του DPGR.
Σας ευχαριστούμε που με τις παρατηρήσεις σας συμβάλετε στην καλύτερη λειτουργία του ιστότοπου που όλοι μας αγαπάμε.

Η διαχειριστική και η συντονιστική ομάδα
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Δεκέμβριος 2009, 18:25:08 από Dr_Michael » Καταγράφηκε

Αξιολόγηση μηνύματος (7):
Σελίδες: [1] |   Πάνω
Μεταπήδηση σε: